Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţeni din Siria, Irak şi Pakistan au încercat să intre ilegal în România

ro

25 Mar, 2017 13:28 1411 Marime text
Poliţiştii de frontieră au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa şi Oraviţa, cetăţeni străini din Siria, Irak şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.
 
Nouă dintre persoanele depistate erau minori, cel mai mic fiind un bebeluș de numai 10 zile.
 
În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat 12 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.
 
În cadrul unei alte acțiuni, lucrătorii din cadrul aceluiaşi sector, au descoperit alte nouă persoane, pe raza localităţii de frontieră Clopodia.
 
Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.                                                       
 
Tot în cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfășurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în intervalul orar 03.00-05.50, în apropierea localităţilor de frontieră Vrani şi Comorâşte au fost depistaţi 21 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluați şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.
 
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 12 cetăţeni din Siria şi 9 din Pakistan, dintre care cincisprezece bărbaţi, două femei (o femeie care a născut în urmă cu câteva zile a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate) şi patru minori (un bebeluș de numai 10 zile). Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii