Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Roşu, Ion Roşu şi Andrei Roşu, trimişi în judecată Afacerile unor băieţi deştepţi cu bijuterii de milioane de euro (document)

ro

11 Mar, 2014 00:00 11930 Marime text
Avocatul Ivan ar fi furnizat către Belgravo Trade SRL facturi care nu corespund unor operaţiuni economice reale şi care au fost înregistrate în contabilitatea acestei firme, beneficiind de deducerea TVA aferentă, spun organele de anchetă
 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, ieri, trimiterea în judecată în stare de libertate a mai multor oameni de afaceri (Bogdan Roşu, Ion Roşu, Andrei Roşu şi Paolo Pagliotto), dar şi a unui avocat din Baroul Bucureşti, Florin Cătălin Ivan. Mai mult decât atât, în faţa judecătorilor au „ajuns” şi două firme, care au obiect de activitate achiziţionarea de ceasuri de lux şi bijuterii din metale preţioase, ce erau comercializate ulterior către persoane fizice prin intermediul magazinelor de prezentare din Bucureşti şi Constanţa. La începutul acestei anchete, cam prin august 2010, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi în staţiunea Mamaia, descinderi în urma cărora au fost ridicate, din opt locuri, bijuterii în valoare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro. La malul mării a fost vizat un hotel, loc din care anchetatorii au ridicat ceasuri care valorau câteva sute de mii de euro.
 
Conform DNA, Bogdan Roşu este acuzat de evaziune fiscală (două infracţiuni) şi de spălare a banilor. Mai departe, Ion Roşu este suspectat de evaziune fiscală (două infracţiuni), de spălare a banilor şi de transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate. Andrei Roşu este suspectat de două infracţiuni concurente de complicitate la evaziune fiscală, iar Paolo Pagliotto este bănuit de complicitate la evaziune fiscală. Florin Cătălin Ivan, fost administrator al unor societăţi comerciale, în prezent avocat în Baroul Bucureşti, a fost cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală. În sarcina SC Belgravo Trade SRL şi SC Double Image International SRL s-au reţinut infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare a banilor. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în perioada 2008 - 2010, în calitate de asociaţi şi administratori ai SC Belgravo Trade SRL şi SC Double Image International SRL, inculpaţii Roşu Bogdan şi Roşu Ion au omis înregistrarea în contabilitate a tuturor operaţiunilor economice desfăşurate şi a veniturilor realizate de cele două firme, evidenţiind totodată în actele contabile operaţiuni economice fictive”. „Cele două firme aveau ca obiect de activitate achiziţionarea de ceasuri de lux şi bijuterii din metale preţioase, ce erau comercializate ulterior către persoane fizice prin intermediul magazinelor de prezentare din Bucureşti şi Constanţa, dar şi al site-ului dedicat, belgravo.ro. Cea mai mare parte a banilor încasaţi de la astfel de clienţi, pentru care nu erau întocmite documente fiscale, iar operaţiunile nu erau înregistrate în contabilitate, se întorceau în conturile Belgravo Trade SRL şi SC Double Image International SRL prin intermediul unor plăţi fictive, din partea unor societăţi cipriote, controlate de aceştia ori sub formă de contracte de împrumut-creditare societate. În realizarea activităţii infracţionale, cei doi inculpaţi au fost sprijiniţi de către Roşu Andrei şi Pagliotto Paolo, în calitate de împuterniciţi ai celor două societăţi comerciale, dar şi de Ivan Florin Cătălin”, conform procurorilor Anticorupţie. Potrivit DNA, acesta din urmă a furnizat către Belgravo Trade SRL facturi care nu corespund unor operaţiuni economice reale şi care au fost înregistrate în contabilitatea acestei firme, beneficiind de deducerea TVA aferentă.
 
Descinderi în Mamaia
 
„În anul 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, inculpatul Roşu Ion a cesionat fictiv părţile sociale ale SC Belgravo Trade SRL către o altă societate comercială. Prin aceste activităţi a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 9.786.965 lei”, au conchis procurorii. După cum menţionam şi mai sus, aproape de începuturile acestei anchete (august 2010), Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti şi în staţiunea Mamaia, descinderi în urma cărora au fost ridicate, din opt locuri, bijuterii în valoare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro. La malul mării a fost vizat un hotel, loc din care anchetatorii au ridicat ceasuri care valorau câteva sute de mii de euro. Societatea Belgravo Trade SRL, în prezent aflată în faliment, are sediul social în Bucureşti, Sectorul 1, pe strada Docenţilor nr. 12A. La asociaţi persoane juridice se află Konis International LTD, cu sediul social în SUA, Statul Delaware. Unitatea se ocupă de „activităţi de telecomunicaţii”, respectiv „furnizare de content pentru aplicaţii GSM”. La începutul anului 2011, SC Double Image International SRL şi-a schimbat denumirea în SC Legal Gate Solutions SRL (decizie luată de asociaţii Ioan Roşu şi Oana Georgiana Şerban). Tot în 2011 s-a schimbat şi obiectul principal de activitate în „activităţi ale agenţiilor de colectare şi a birourilor (oficiilor) de raportare a
 creditului” şi s-a completat, de asemenea, obiectului secundar de activitate al societăţii cu: „alte activităţi de telecomunicaţii”.

SC Legal Gate Solutions SRL

are sediul social în Bucureşti, Sectorul 1, pe strada Mendeleev nr. 17. După cum arătam şi mai sus, asociaţii unităţii sunt Ion Roşu şi Oana Georgiana Şerban, administratorul fiind Bogdan Roşu. Numele lui Ion Roşu apare în SC Legal Gate Solutions SRL (administrator). La rândul său, Bogdan Roşu apare în SC Autentic Music SRL, Citizens of Fashion Project SRL (administrator), Highline Services SRL, Innoffice SRL, Nedtel Solutions Company SRL, Privat Telecom SRL şi în Total Music Production SRL (administrator). Andrei Roşu apare în Citizens of Fashion Project SRL şi în Smart Trade Media SRL, unde este şi administrator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii