Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă internă la DNA Procurorii, puşi să verifice legalitatea ordonanţei cu ajutorul căreia Nicuşor Constantinescu a părăsit ţara (RECHIZITORII)

ro

03 Jul, 2014 00:00 1660 Marime text

Şeful CJC a formulat mai multe cereri succesive prin care a solicitat încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii. În prezent, pe numele lui Nicuşor Constantinescu este emis un mandat de arestare preventivă, deoarece nu ar fi respectat termenele stabilite de magistraţi 


Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în două cauze separate, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) va fi citat acasă. Decizia a fost luată, ieri, de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Magistratul a mai a dispus ca şeful CJC să fie citat şi în Statele Unite ale Americii, mai exact la reşedinţa temporară, la adresa indicată în actul medical depus de avocatul Marius Mocanu. Potrivit minutei judecătoreşti, Nicuşor Constantinescu va mai fi citat şi la sediul profesional al avocatului. Judecătorul îi „bagă în priză“ şi pe poliţiştii din Constanţa, cărora le cere data la care preşedintele Constantinescu a părăsit ţara, durata de timp, termenul la care acesta trebuie să revină în ţară, organul care a dispus măsura. Foarte important! La cererea lui Ion Tudoran, DNA trebuie să efectueze cercetări specifice cu privire la temeinicia şi legalitatea ordonanţei din 13 februarie, emisă în dosarul nr.179/P/2013, prin care s-a încuviinţat, de principiu, părăsirea teritoriului României de şeful CJC.

Concret, magistratul Corneliu Bogdan Ion Tudoran a încuviinţat efectuarea unei adrese către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Investigaţii Criminale, Biroul Supraveghere Judiciară, ca organ învestit cu supravegherea şefului CJC. Poliţiştii trebuie să precizeze data la care preşedintele Nicuşor Daniel Constantinescu a părăsit ţara, durata de timp pentru care s-a încuviinţat depăşirea graniţelor, termenul la care acesta trebuie să revină în ţară, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a lui Constantinescu sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea ţării. Mai mult decât atât, judecătorul Ion Tudoran a încuviinţat efectuarea unei adrese către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru a se comunica dacă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Nicuşor Constantinescu a fost înlocuită cu măsura preventivă a arestului preventiv şi dacă aceasta a fost pusă în executare.

Următorul termen - 18 iulie


O adresă va fi trimisă şi către Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a României - Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru verificarea legalităţii ordonanţei din 13 februarie, emisă în dosarul nr.179/P/2013, privindu-l pe Nicuşor Constantinescu, prin care s-a încuviinţat, de principiu, părăsirea teritoriului României. Mai exact, DNA trebuie să facă, la solicitarea judecătorului Ion Tudoran, verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 iulie. De menţionat că hotărârile mai sus precizate au fost luate în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au contestat decizia Tribunalul Bucureşti din data de 10 iunie, când le-a fost respinsă cererea de menţinere a controlului judiciar faţă de Nicuşor Constantinescu.

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.  

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA din Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii