Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Să facem dragoste cu România, de ziua ei!

ro

26 Nov, 2014 00:00 1687 Marime text
România împlineşte 96 de ani. Trebuie să îi urăm din toată inima „La mulți ani!“. Poate, din felurite motive, ne vom scuza că nu vom ajunge la ziua ei. Un lucru este cert: ne iubim ţara sincer şi nemărginit.
 
Mă întreb însă de ce, în fiecare an, de ziua ei, ne comportăm cu toţii ca nişte bărbaţi insensibili şi neatenţi la nevoile iubitei... Ce facem noi de 1 Decembrie? E zi liberă prin lege, aşa că ne distrăm, vedem avioane şi tancuri, ne cultivăm adoraţia de sine, bem ţuică fiartă sau facem grătare. E un prilej bun pentru a da o fugă prin pieţe/parcuri/locuri unde se dau pomeni, pentru a mânca fasole cu ciolan, mititei şi sărmăluţe, că nu mai contează dacă e post.
 
Mulţi vor merge la paradă, cu toate că la televizor se vede mai bine şi din mai multe unghiuri, dar speră să se lase cu pomană.
 
Tot ce facem de ziua iubitei noastre Românii facem pentru noi. E bine? Nu, nu e bine, domnilor români! De ziua iubitei patrii ar trebui să facem ceva pentru ea. Unde sunt cadourile României? De ziua ei, România vrea fapte, nu vorbe goale şi limbaj de lemn. Doreşte, precum o femeie, să îi demonstraţi cu adevărat că o iubiţi, nu să-i spuneţi!
 
Ce ar putea România să îşi dorească drept cadou de ziua ei? Gândiţi-vă la România că la o persoană importantă pentru voi. Puneţi bani şi luaţi-i ceva frumos. Puteţi începe prin a plăti nişte impozite de ziua ei. Sau nu ar strica să muncim, de ziua iubitei ţări, pentru România. Poate nu mai mult decât într-o zi normală, dar măcar cu jumătate de normă, pentru a mişca economia ţării. Cred că România s-ar bucura nespus ca, măcar de ziua ei, să plătim biletele de autobuze care ne duc la paradele militare. Sau poate facem, de dragul sărbătoritei, o campanie, „Ice Bucket“, gen, în care să strângem fonduri pentru educaţie şi spitale.
 
Trebuie să îi facem pe plac sărbătoritei! Să iubim cu patos România şi să îi demonstrăm asta!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii