Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Like-ul nu mai e ce-a fost odată

ro

03 Mar, 2016 00:00 2216 Marime text


Planeta a uitat, săptămâna trecută, de suferinţe, politicieni corupţi, conflicte armate şi chiar de gradele din termometre. De ce? Pentru că inevitabilul s-a întâmplat, iar reţeaua de socializare care te ajută mult de tot să îţi hrăneşti părerea exagerat de bună şi nejustificată despre tine a dat drumul la reacţii de zâmbete, feţe furioase şi inimioare.
 
„Love“, „Haha“, „Sad“, „Wow“ şi „Angry“ sunt instrumente recente de apreciere de pe Facebook, care te încurajează să îţi exprimi trăirile. Şi ca să intre de tot în mintea noastră, fondatorul ne pune următoarea întrebare: „Cum te face să te simţi poza, statusul, ştirea ori clipul acesta?“ Ascultători cum suntem, reacţionăm printr-un simplu click.
 
Introducerea trendului nou de pe Facebook este privită de unii cu o atitudine critică. Însă fiecare noutate are doza ei de scepticism în primele zile, până când se familiarizează indivizii şi îşi continuă vieţile. De aceea, au apărut săptămâna trecută probleme de genul: un like este mai însemnat decât o inimioară? Dacă apare o glumă despre un caz cutremurător din România, cum reacţionez, râd sau plâng? Mama ta te va suna mai des să te mustre că nu ai reacţionat cu nicio inimioară la fotografia-citat pe care a preluat-o de la Poptamaş. În schimb, este mai simplu pentru acei băieţaşi care vor să flirteze în lumea virtuală şi care nu se vor mai chinui să se întrebe, cam zece minute, unde pun cratima în cuvinte.
 
Însă aceste polemici de pe reţeaua de socializare sunt temporare, iar individul nu ar trebui să strângă cu aviditate like-uri şi toate celelalte reacţii, întrucât, atunci când închide calculatorul, laptopul, telefonul sau aplicaţia, nu preia nimic din lumea virtuală în lumea reală.
 
Următorul nivel la care trebuie să ajungă reţeaua de socializare este crearea unui buton care să deosebească like-ul în semn de ironie fină de cel de-a dreptul batjocoritor. În acel moment, ne vom bucura pe deplin atunci când, printr-un singur click, vom transmite că „am văzut ce ai postat, am observat ce ai mâncat şi nu mă interesează, însă mi-am petrecut fără folos câteva secunde din viaţa mea atunci când m-am uitat la cartofii tăi prăjiţi cu ochiuri lângă şi am avut o reacţie asupra acestei poze.“
 
Share dacă ţi-a plăcut asta!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii