Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial De ce ascunde DSVSA Constanţa adevărul?

ro

10 Feb, 2017 00:00 2356 Marime text
Lună de lună, printr-un comunicat de presă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa ne informează, sec, câte tone de alimente a retras de la comercializare, alimente expirate care pot pune în pericol sănătatea constănţenilor.
 
Spre exemplu, în cel mai recent comunicat de presă, DSVSA Constanţa a anunţat că în perioada 30 ianuarie - 2 februarie a realizat 84 de verificări. În atenţia inspectorilor sanitar-veterinari s-au aflat restaurante, baruri, cantine, super/hipermarketuri, laboratoare de cofetărie/patiserie, depozite alimentare, magazine alimentare, unităţi de procesare a laptelui, carmangerii, măcelării, brutarii. Mai mult, suntem informaţi şi despre cantităţile de alimente retrase de la vânzare şi dirijate către unităţi de neutralizare. Astfel, inspectorii se laudă au retras de la comercializare 3,156 kg de carne şi produse din carne, 1.050 kg de lapte şi produse lactate, 484 kg de peşte şi produse din peşte, 70 kg de ouă.
 
Toate bune şi frumoase până aici. Însă niciun cuvânt despre cei care atentează, zi de zi, la sănătatea consumatorilor. Numele agenţilor economici care ne pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa prin comercializarea produselor alterate nu sunt făcute publice. Niciodată. De ce nu sunt dezvăluite numele celor care încalcă legea? Ale celor care, cu bună ştiinţă, vând produse alterate şi câştigă bani pe seama cetăţenilor creduli.
 
De fiecare dată când le este adresată această întrebare, reprezentanţii DSVSA Constanţa motivează că dezvăluirea acestor informaţii ar aduce atingere principiului concurenţei loiale şi că operatorii economici controlaţi au dreptul la confidenţialitate. Până la urmă, ale cui interese serveşte instituţia, ale agenţilor economici sau ale consumatorilor?
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii