Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial ANAF s-a deşteptat din hibernare pentru a verifica averea lui Bercea. De ce abia acum?

ro

27 Jun, 2014 00:00 2570 Marime text
Un imperiu imobiliar care depăşeşte 50 de construcţii în judeţul Olt, palate impunătoare ridicate fără autorizaţie de construcţie, societăţi comerciale, afaceri în domeniul imobiliar, trafic cu maşini de lux. Toate îi aparţin lui Sandu Anghel, poreclit Bercea Mondial, care a fost condamnat în luna mai la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011.

Sandu Anghel mai are o condamnare definitivă, de doi ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de instanţa supremă. Despre Bercea Mondial se spune că avea, în 2012, o avere estimată la 4 milioane de euro, însă unii susţin că avuţia lui reală ar fi de peste 15 milioane de euro. La acestea se adaugă peste 100 de plângeri penale depuse pentru evaziune fiscală. Mai mult, Bercea Mondial s-a înrudit prin botezuri cu nume grele din politică şi justiţie: Theodor Stolojan, Maria Huza, Sofia Mariana Moţ (judecător la Tribunalul Olt), Gheorghe Brenciu (a ocupat funcţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt), Gabriel Diaconu (fost viceprimar de Slatina), Nicolae Grădinariu (fost prefect de Olt) şi, cireaşa de pe tort, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României. Recent, „clanul“ Bercea a provocat un scandal în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României. În urma scandalului, în care Mircea Băsescu a fost asociat cu numele interlopului, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a trezit din hibernare şi a anunţat, printr-un comunicat de presă, că va verifica firmele lui Bercea Mondial. Astfel, inspectorii ANAF vor demara o procedură de identificare a firmelor deţinute de Bercea Mondial, de rudele şi de apropiaţii acestuia, pentru a stabili ce afaceri controlează această familie. „Ulterior, se va vedea care firme sunt active şi care sunt inactive, pentru ca apoi să se poată demara o anchetă legată de activitatea lor şi de plata către bugetul de stat a taxelor şi impozitelor“, susţin reprezentanţii ANAF. Dar de ce abia acum? De ce inspectorii ANAF nu au efectuat acest control la firmele lui Bercea acum 2-3 ani? Mai ales că Primăria Olt are 30 de procese cu familia Bercea pentru palatele construite fără autorizaţie de construcţie. Şi să nu uităm de plângerile penale din cauza evaziunii fiscale! De ce nu s-a întrebat nimeni din ANAF de unde provin banii lui Sandu Anghel? De ce o bătrână sau un contribuabil bun-platnic sunt executaţi pentru o datorie de 5 lei, iar afacerile lui Bercea sunt trecute cu vederea? Mai ales că acesta mai are la activ o condamnare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani! De ce nicio instituţie de supraveghere fiscală nu a verificat până acum averea lui Bercea, precum şi veniturile nedeclarate la Fisc? Şi încă ceva! Dacă nu şi-ar fi înjunghiat nepotul, Bercea Mondial n-ar fi fost nici astăzi după gratii, iar Fiscul ar fi rămas fără activitate?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionica 26 Jun, 2014 23:28 Haoleu mancatias. Lasati magraonul in pace. Daca se baga anafu juma da hangajati tre sa fir ridicati de coruptie!!!