Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce Bianca Drăguşanu este mai tare ca politica, iar scandalul - preferat de români

ro

21 Feb, 2014 00:00 2087 Marime text
Românii sunt pasionaţi de subiecte senzaţionale. Spre exemplu, va divorţa sau nu Victor Slav de Bianca Drăguşanu, ce a făcut fata la Paris cu Adi Cristea, cine a mai trecut prin patul fotbalistului sau ce se mai întâmplă în alte cupluri celebre. Românilor le place să urmărească viaţa vedetelor, să analizeze, să îşi dea cu părerea. Tendinţa este proprie mai ales lumilor paupere, spun unii sociologi.
 
Din păcate, o dezbatere pe marginea unui subiect cultural sau pe marginea unei probleme sociale nu mai au atâta trecere. Nişte domnişoare sumar îmbrăcate, de profesie asistente TV, vor atrage mai multe priviri şi audienţe decât o emisiune dedicată unei valori culturale sau unei personalităţi istorice. Şi ce exemplu poate da o societate bolnavă unei tinere generaţii? Scăpaţi de sub supravegherea părinţilor, preocupaţi de subiectul Bianca Drăguşanu, elevii sunt preocupaţi să reziste pe o piaţă a muncii din ce în ce mai neprietenoasă.

Tinerii, telespectatori fideli ai violenţei care este promovată fără nicio cenzură, sunt încurajaţi să creadă că puterea, popularitatea şi scandalurile sunt singurele scopuri în viaţă. Tânăra generaţie se adaptează repede, crezând că isteria este cea mai bună. Profesorilor le este tot mai greu să ţină în frâu „şleahta” de tineri, dornici să se afirme indiferent prin ce metode. Să devină populari, să vorbească toată ţara despre ei, să devină vedete. Să facă raiting pe reţelele de socializare indiferent cum şi cu cei. Este şi cazul celor cinci elevi constănţeni, acuzaţi că au violat o minoră la sfârşitul anului trecut. Cei cinci elevi - patru dintre ei cu vârste de 16 ani şi unul de 17 ani - au fost arestaţi preventiv, în 17 ianuarie, pentru viol, lipsire de libertate şi violare de domiciliu. Alături de aceştia, a fost arestat şi un tânăr de 23 de ani, cercetat pentru şantaj şi favorizarea infractorului. Dar, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă luată în cazul celor şase tineri, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, în baza noilor Coduri penale. Şi uite aşa, tinerii au scăpat şi de arest, şi vedete locale au devenit. Cel puţin pe reţelele de socializare, unde s-au tot lăudat pe „performanţele” lor sexuale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii