Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Ciamba, discuţii cu Fiona Hill. Atenţie acordată evoluţiilor din zona Mării Negre

ro

20 May, 2017 15:20 1998 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euro-atlantic, George Ciamba, a avut la data de 19 mai, o întrevedere cu Fiona Hill, consilier al Preşedintelui SUA pentru Europa şi Rusia în cadrul Consiliului Naţional de Securitate.

MAE transmite că cei doi oficiali au abordat o gamă largă de subiecte privind securitatea transatlantică, dialogul reflectând atenţia acordată de ambele administraţii – română şi americană - evoluţiilor din zona Mării Negre, climatului de securitate din Ucraina, dezvoltărilor recente din Balcani şi condiţiilor de consolidare democratică şi dezvoltare economică din întreaga regiune sud-est europeană.

„Discuţia a inclus şi o importantă componentă de evaluare a stadiului parteneriatului strategic româno-american, în special pe dimensiunea de securitate. Au fost subliniate contribuţiile României la promovarea unei abordări integrate a securităţii regionale – susţinerea sistemului NATO de apărare anti-rachetă prin facilitatea de la Deveselu; implicarea cu resurse şi expertiză în gestionarea ameninţărilor de securitate emergente, în special securitatea cibernetică; consolidarea capacităţilor de apărare şi descurajare ale NATO pe flancul estic; contribuţia la eforturile coaliţiei globale pentru combaterea terorismului”, precizează MAE într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

În cadrul aceleiaşi zile, secretarul de stat George Ciamba s-a întâlnit cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, Hoyt Yee, responsabil în cadrul Departamentului de Stat al SUA pentru Europa Centrală şi de Sud-est. Părţile au făcut o trecere în revistă a cooperării în cadrul Parteneriatului Strategic bilateral şi au discutat, de o manieră deschisă şi pragmatică, priorităţile şi liniile de acţiune ale cooperării bilaterale din perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii