Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AmCham România avertizează-"Măsurile fiscale anunțate de Guvern îngreunează derularea afacerilor"

ro

02 Nov, 2017 14:26 1623 Marime text
Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) se declară îngrijorată de impactul măsurilor fiscale anunțate de Guvernul Mihai Tudose săptămâna trecută și atrage atenția că acestea „îngreunează derularea afacerilor în România, scad încrederea în guvernanța economică şi în economia în ansamblu”, informează Digi 24.

Investitorii americani se declară îngrijorați și de impactul bugetar pe care îl va genera pachetul de măsuri fiscale anunțat de Executiv, ce ar urma să se aplice de la începutul anului următor: aproximativ 5 miliarde lei în anul 2018 şi între 3 şi 4 miliarde în anii 2019 – 2021.

„Ceea ce poate conduce la frânarea unei evoluţii sustenabile a economiei şi ar pune presiune pe încadrarea în ţinta de deficit bugetar de 3% în anii următori”, arată AmCham România.

Oamenii de afaceri americani se opresc asupra transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, despre care spun că va avea „implicații negative la nivelul forței de muncă”.

„Astfel de factori vor încuraja migrarea către forme alternative de impozitare a muncii şi implicit vor accentua impactul bugetar negativ, creând presiuni suplimentare pe piaţa forţei de muncă. Industria IT, una dintre cele mai performante industrii cu are un aport însemnat la PIB-ul României, va fi printre cele mai afectate de o astfel de abordare”, argumentează AmCham România.

Camera de Comerț Americană în România atrage atenția că înainte de a fi modificat Codul fiscal este nevoie de „un dialog real” și de „acordarea unei perioade de minimum 6 luni înainte de intrarea în vigoare a legislaţiei”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii