Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agrointel.ro În atenţia agricultorilor! Anunţ de ultimă oră de la ANAF

ro

20 Jan, 2017 12:42 1678 Marime text
Anunț de ultimă oră de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)! Din această lună, având în vedere modificările fiscale intervenite la începutul acestui an, ANAF propune un nou model de decont de TVA pentru agricultori, arată agrointel.ro!

„Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora să beneficieze de o compensație în cotă forfetară pentru taxa aferentă achizițiilor. Totodată persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care efectuează achiziții de la agricultori pot deduce această compensație. (…) Aceste schimbări legislative necesită aprobarea unui nou model de decont de TVA. Decontul de taxă pe valoarea adăugată propus se utilizează începând cu declararea obligațiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017”, se subliniază într-un comunicat remis Agrointeligența - www.agrointel.ro.  

Totodată, ANAF reamintește faptul că TVA este de 19%, începând cu data de 1 ianuarie 2017, cotă care se aplică asupra bazei de impozitare pentru operațiunile impozabile nescutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse. „Precizăm că persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care efectuează în perioada de raportare numai operațiuni în interiorul țării, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea căsuței corespunzătoare din programul de asistență pus la dispoziție pe pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală”, se mai subliniază în comunicat.

Articol preluat de pe agrointel.ro

Sursa foto: agrointel.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii