Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Gâmbuţeanu, liber după mai multe zile de arest Cum s-a lepădat Nicuşor Constantinescu de şeful RAJDP Constanţa

ro

29 Mar, 2014 00:00 4338 Marime text
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, şi Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, vor fi cercetaţi în stare de libertate şi nu în arest preventiv, aşa cum au dorit procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Hotărârea este definitivă şi a fost luată, ieri, de completul de judecată C 21 Contestaţii, prezidat de magistratul Mihaela Niţă, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
 
Adrian George Gâmbuţeanu a fost arestat, la data de 20 martie, de Radu Alexandru Nestor, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa, în prezent judecător al Tribunalului Bucureşti. Tot magistratul Nestor este cel care a decis ca preşedintele CJC să fie cercetat în stare de libertate. Cu doar câteva ore înainte de verdict, la ieşirea din sediul Curţii de Apel Bucureşti, şeful CJC a menţionat că la dosarul cauzei au fost depuse probe noi şi că Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri este a statului Român. „Nu este SRL-ul lui Nicuşor Constantinescu ca să fiu acuzat de abuz în serviciu“, a mai susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. În acest context, este de amintit ce a declarat directorul RAJDP Constanţa în faţa Tribunalului Bucureşti.

Gâmbuţeanu a susţinut că, în calitate de director al regiei, „execută şi pune în aplicare dispoziţiile coordonatorului activităţii acestei regii, care este vicepreşedintele CJ Constanţa, precum şi pe cele ale preşedintelui CJ Constanţa“. Tot în faţa Tribunalului, Nicuşor Constantinescu a spus că, „în conformitate cu Legea Administraţiei Publice Locale, are posibilitatea de delegare a atribuţiilor către cei doi vicepreşedinţi ai CJ, dar nu este adevărat că a creat o ierarhie, iar în ultimii trei ani de zile toată activitatea RAJDP a fost coordonată de vicepreşedintele Darie Cristian“. Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie îl cercetează pe Nicuşor Constantinescu sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru alte 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În acelaşi dosar, Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, este acuzat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit adevărul.ro, omul de la care a pornit reţinerea lui Nicuşor Constantinescu este Marian Turbatu, preşedintele Asociaţiei Eoliene Române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii