Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crăciun de poveste, pe scena Casei de Cultură din Constanţa

ro

10 Sep, 2015 00:00 2016 Marime text
Lista evenimentelor programate în această toamnă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa (CCS) este în continuă creştere. După cum v-am anunţat într-un articol anterior, vor vedea luminile scenei la Constanţa, în luna octombrie, spectacolele „D’ale carnavalului”, avându-l în prim-plan pe Eugen Cristea, „Egoistul”, ultima piesă a lui Jean Anouilh, şi „Înşir'te mărgărite”, cu o versiune scenică realizată de Dan Puric. În octombrie, de asemenea, este programat şi concertul formaţiei Holograf, iar în noiembrie, mentalistul Cristian Gog vine cu spectacolul „Imposibilităţi” la Constanţa.
 
Agenda evenimentelor organizate la CCS a fost completată cu două spectacole menite să-i introducă pe constănţeni, încă din luna octombrie, în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Spiritul Crăciunului, adus la malul mării de Ştefan Bănică jr.

Din 2002 până în prezent, Ştefan Bănică jr. a susținut peste 50 de concerte de Crăciun, însumând un număr record de spectatori. Anul acesta, se numără şi Constanţa printre oraşele în care va concerta artistul.

Producțiile cântăreţului uimesc prin complexitate și spectaculozitate. „Concertul extraordinar de Crăciun Ștefan Bănică este un eveniment de referință în peisajul muzical românesc. De la an la an, producțiile au crescut în complexitate, oferind publicului, de fiecare dată, o experiență nouă. Și în acest an, fanii vor avea parte de un spectacol grandios, din care nu vor lipsi invitații speciali, efectele tehnice, sceno-tehnice, jocurile de lumini și grafica inedită. Mai presus de toate însă, publicul se va bucura de un spectacol live emoționant, energic, de o reală valoare”, anunţă organizatorii, pe site-ul oficial al CCS.
 
Ştefan Bănică jr. este cântăreţ, actor de film şi de teatru, dar şi prezentator. Cariera sa muzicală a început în anul 1992, când a înregistrat albumul „Un actor, un rock’n’roll”. A interpretat primul rol în serialul „Eroii nu au vârstă”, în regia lui Mihai Constantinescu. A urmat serialul „Liceenii”, unde a jucat rolul unui adolescent romantic şi rebel, Mihai.

În anul 2004, artistul a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”. În prezent, face parte din juriul emisiunii „X Factor”.
 
Concertul de la CCS este programat în data de 30 octombrie, de la ora 19.30. Biletele pot fi achiziţionate la preţurile de 80, 100 şi 120 de lei.

Strălucirea autentică a Vienei la Constanţa

Constănţenii vor fi introduşi de către Strauss Festival Orchestra Vienna într-o lume spectaculoasă, care va dezvălui emoţii nebănuite în rândul ascultătorilor. Pentru al şaptelea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de către maestrul Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei Monika Mosser, va susţine un amplu turneu în România. Spectacolul, intitulat „Crăciun în Viena”, este programat la CCS pe 18 decembrie, de la ora 19.30.


Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice. Monika Mosser, prezentă în cadrul spectacolului de la Constanţa, a câştigat Concursul Internaţional de Operetă „Nico Dostal”, începându-şi cariera de solistă la Volksoper Wien. Fiind o soprană cu uimitoare abilităţi interpretative, Monika Mosser are un repertoriu care cuprinde arii de operă, operete, dar şi musical-uri celebre. Performanţele sopranei au încântat oameni din toate colţurile lumii.
 
Biletele pentru acest spectacol variază între 100 şi 150 de lei.
 
Sursa foto: Bogdan Moldovan Photographer
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii