Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spectacole v-au pregătit teatrele constănţene la final de săptămână

ro

25 Feb, 2017 00:00 2623 Marime text
La final de săptămână, teatrele constănțene v-au pregătit spectacole tocmai bune pentru a alunga monotonia serilor de sfârșit de februarie, care se anunță a fi ploioase. 
 
Teatrul de Stat Constanța (TSC) vă îmbie, sâmbătă, de la ora 19.00, cu... dovleac copt și cu promisiunea unei comedii grozave: „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni, în regia Danei Dumitrescu.

O piesă... seculară, „Gâlcevile din Chioggia“

Spectacolul este prezentat chiar în ziua în care se împlinesc 310 ani de la naşterea dramaturgului şi libretistului italian Carlo Goldoni. „Printr-o coincidenţă semnificativă, tot sâmbătă se împlinesc şase ani de la premiera la Constanţa a acestei comedii spumoase care umple încă sala teatrului la fiecare reprezentaţie“, au amintit reprezentanții TSC. În 2012, spectacolul a fost nominalizat la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, secţiunea „Cel mai bun spectacol“.
 
Din distribuţie fac parte: Andu Axente, Laura Iordan / Clara Ghiuvelechian, Turchian Nasurla / Ana-Maria Ştefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiţei, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeţ / Georgiana Rusu, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană / Cristina Oprean. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia este creația Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este realizată de Adrian Alexandru.

„Ursul“ vine, duminică, la TSC

Duminică seară, de la ora 19.00, vă veți întâlni cu „Ursul“ lui Cehov, în viziunea regizorală a lui Felix Alexa. Personajele vor fi întruchipate de Marius Bodochi, Dana Dumitrescu şi Marian Adochiţei. Scenografia este realizată de Carmencita Brojboiu.

Când orologiul anunță... „Ora de aur a Parisului“

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ vă propune sâmbătă, de la ora 18.30, o seară à la française, sub forma unui poem vocal-coregrafic, „L’heure d’or de Paris“, în viziunea lui Horațiu Cherecheș. Vocile soliștilor - Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu și Marius Eftimie - se vor împleti armonios cu pașii de dans ai soliștilor: Horaţiu Cherecheş, Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Amalia Mîndruţiu, Nozomi Miura, Bogdan Bârsănescu, Laima Costa, Kanoko Suzuki, Jin Mizutani și Mihai Pâslaru. Va fi o seară de neuitat.

În lumea copiilor, cu Peter Pan

Și cei mici vor avea motive de mare bucurie în weekend, deoarece ei se vor întâlni cu Peter Pan, care va urca pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, sâmbătă, de la ora 10.00, și duminică (zi în care este programată și premiera oficială), de la orele 10.00 și 11.30.
Noul spectacol din repertoriul Teatrului „Căluțul de mare“ este o adaptare după celebra poveste a lui James Matthew Barrie, în viziunea regizorală a lui Cristian Mitescu. Coregrafia este realizată de Sergiu-Ionuț Anghel, scenografia este creată de Eugenia Tărășescu-Jianu, iar muzica îi aparține lui Viorel Andrinoiu.

Sursă foto: tnobconstanta.ro (Secvență din „L’heure d’or de Paris“)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii