Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Oraşului Eforie, un eveniment care nu trebuie ratat „Euforia Eforiei 2014“, o zi până la startul distracţiei (document)

ro

12 Aug, 2014 00:00 4036 Marime text
A mai rămas doar o zi până când cea mai îndrăgită petrecere a anului va începe la Eforie. Cinci zile de distracţie îi aşteaptă atât pe localnici, cât şi pe turişti, la Zilele Oraşului Eforie. Organizatorii au terminat deja de pus la punct ultimele detalii cu privire la marele eveniment, intitulat „Euforia Eforiei 2014“. Dacă ediţia de anul trecut i-a surprins în mod plăcut pe turişti, cea de anul acesta se anunţă cu mult mai interesantă. În perioada 13 - 17 august, distracție și multe surprize îi aşteaptă pe cei care aleg Eforie Nord și Eforie Sud ca destinații de vacanță.

Deschiderea oficială a evenimentului „Euforia Eforiei 2014“ este programată pentru mâine, de la ora 11.00, la sediul Primăriei orașului Eforie, atunci când partenerii și invitații care au contribuit la organizarea evenimentului vor avea o întâlnire cu presa.

Resursele turistice ale staţiunii, promovate intens

În fiecare dintre cele cinci zile ale evenimentului, la Cinematograful Perla din Eforie Nord, vor avea loc proiecții de film, tematica acestora fiind diversitatea culturală și etnică din zona Dobrogei. Festivalul de film este organizat în premieră în Eforie, în parteneriat cu Direcția Județeană a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța. De asemenea, în perioada dedicată evenimentului din august va avea loc deja tradiționalul Târg de Antichități „Antica“, în Parcul Central din Eforie Sud, unde se vor desfăşura, de asemenea, spectacole pentru copii.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale de la Eforie, în cadrul Zilelor Oraşului vor fi aduse în atenţie cele patru resurse turistice, evidențiate în cadrul proiectului „Promovarea activităţilor de marketing şi a produselor specifice destinaţiei turistice Eforie“, respectiv nămolul sapropelic, apa mării, bioclimatul marin și ansamblul de statui și monumente cultural-istorice.

Festival istoric, în premieră la Eforie

Evenimentul anului de la Eforie include şi două concerte, cu muzică pe toate gusturile, urmate de focuri de artificii, programate pentru vineri (chiar de sărbătoarea Sfintei Maria) și sâmbătă. Reprezentaţiile vor avea loc la Teatrele de Vară din Eforie Nord și Eforie Sud. Spectacolele vor fi precedate de parade de costume și demonstrații de lupte daco-romane, în cadrul unui festival istoric organizat în premieră la Eforie.
Pentru sâmbătă, 16 august, este programat un concurs demonstrativ de atletism pe plaja din Eforie Nord, în cadrul căruia campioni naționali la seniori și juniori se vor întrece într-o competiție de sărituri cu prăjina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii