Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studiul de fezabilitate pentru ansamblul de locuinţe ANL destinat medicilor, la mâna aleşilor judeţeni (document)

ro

27 May, 2015 00:00 1758 Marime text


Pe masa consilierilor judeţeni care se vor întruni joi în şedinţă ordinară se va afla proiectul de hotărâre privind „Studiul de fezabilitate şi al indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului «Ansamblu de locuinţe cu regim de înălţime de S+P+5-6 etaje şi 48 de unităţi locative, destinat tinerilor specialişti din domeniul sănătăţii», din bulevardul 1 Decembrie 1948, nr. 4C“.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 12.005.451 de lei, cu TVA. Viitorul imobil va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 3.960,70 mp (cu subsol tehnic). Valoarea totală a cheltuielilor care se asigură de la bugetul de stat - ordonator principal de credite fiind Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei publice -, derulate prin Agenţia Naţională de Locuinţe, este de 10.748.351 de lei, inclusiv TVA. Valoarea totală a cheltuielilor care se finanţează de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa este de 1.257.100 de lei, TVA inclus.
 
„Pentru a se facilita dezvoltarea durabilă a judeţului, o condiţie esenţială o reprezintă atragerea de personal specializat care să îşi desfăşoare activitatea în instituţiile din domeniul sănătăţii, precum şi asigurarea unor condiţii minime care să confere stabilitate personalului, dar şi o garanţie asupra dezvoltării familiale şi profesionale pe termen mediu şi lung. În aceste condiţii, este necesară dezvoltarea unei investiţii privind realizarea în municipiul Constanţa a unui ansamblu do locuinţe care să funcţioneze în regim de închiriere pentru tinerii specialişti care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiilor din domeniul sănătăţii. Amplasamentul pe care se doreşte realizarea investiţiei este un teren de 1.180 mp, proprietate publică a judeţului Constanţă, în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, trecut în folosinţa gratuită a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (dobândit prin actele normative 241/2011, act dezmembrare 2929/2014, ordonanţa 70/2002, hotărârea 241/2011, contract transmitere în folosinţă ANI). Din punct de vedere urbanistic, în zonă există construcţii cu regim de înălţime P+613, P+8E, funcţiunile aferente în zonă fiind atât de utilitate publică (Policlinica nr. 2 şi Spitalul de Boli Infecţioase Constanta), precum şi ansambluri de locuinţe colective cu dotări comerciale şi administrative. Zona este echipată din punct de vedere tehnico-edilitar, existând reţele de apă, canalizare, energie electrică, gaze şi telecomunicaţii. Terenul prezintă un front la bulevardul 1 Decembrie 1918 de 36,88 de metri pe latura de vest. Accesul în incintă se face pe latura de sud-vest, iar accesul auto se face din bulevardul 1 Decembrie 1918 “, se arată în memoriul de prezentare al proiectului de hotărâre.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza proiectul de hotărâre la care facem referire în articolul de faţă.
 

Citeşte şi:
CJC a prezentat memoriul tehnic al proiectului
Blocul ANL pentru medici din curtea Spitalului de Infecţioase va fi dotat cu panouri solare

Cu bani de la CNI
În curtea Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa va „răsări“ un bloc pentru medicii rezidenţi

Bloc ANL pentru specialişti
Aprobarea dezmembrării terenului din curtea Spitalului de Boli Infecţioase, pe masa consilierilor judeţeni

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii