Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă Te Deum, spectacol artistic şi Hora Unirii Nicolae Matei - „Năvodari poate fi model pentru toate oraşele României” (galerie foto)

ro

02 Dec, 2013 00:00 2210 Marime text
Primăria Năvodari şi Consiliul Local, alături de locuitorii oraşului, au celebrat Ziua Naţională a României – 1 Decembrie. De la manifestările organizate de primăria oraşului nu au lipsit defilările militarilor constănţeni, discursurile, dar şi Hora Unirii. Printre cei prezenţi s-au aflat subprefectul Iucsel Selamet şi deputatul Mihai Tararache.
 

Troiţa din centrul oraşului a fost locul unde s-au desfăşurat toate activităţile, dedicate Zilei Naţionale a României. Acestea au demarat cu raportul comandantului grupului de militari din Forţele Armate, o slujbă Te Deum, care a fost oficiată de un sobor de preoţi din oraş. Nu în ultimul rând, directorul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Constanţa, dr. Virgil Coman, a ţinut un discurs despre semnificaţia sărbătorii. Ulterior a avut loc depunerea coroanelor de flori, urmată de un spectacol artistic oferit de copiii şcolilor generale din oraş. De asemenea, participanţii la acest eveniment au putut admira defilarea Batalionului 110 Comunicaţii şi Informatică, tabără de instrucţie şi poligon de tragere sol-aer Capul Midia, defilarea unui pluton al Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti.
 
Model pentru alte oraşe din ţară
 
„În primul rând, îmi fac o cruce mare şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că azi mă aflu în faţa dumneavoastră. Este 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, 95 de ani de când românii au făcut România Mare. La Năvodari, oraş tânăr, marcăm acestă sărbătoare. Este bine că noi cultivăm în rândul generaţiei tinere dragostea faţă de ţară, de românism. România este singurul stat din Europa care trăieşte împărţit în două popoare. Este de datoria noastră să facem tot ce depinde de noi să facem România mare, ca toţi românii să trăiască la un loc. Trăim vremuri grele. Se vorbeşte despre descentralizare, regionalizare. Nu ştiu dacă regionalizarea ne va folosi la ceva. Ar trebui să vorbim mai mult de unitate şi nu de regionalizare”, a declarat edilul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Acesta a vorbit şi despre viitoarele investiţii şi proiecte. „Oraşul Năvodari poate fi un model pentru toate oraşele din România. Este un oraş curat la propriu şi la figurat. Împreună cu viceprimarul Florin Chelaru, consilierii locali, directorul SC Termica Distribuţie Năvodari Alexandru Manu, ducem la sfârşit proiectele începute pentru dezvoltarea oraşului. Împreună facem o echipă bună. În viitorii doi ani şi jumătate, în Năvodari, vor fi realizare o serie de proiecte şi investiţii în valoarea de 60 de milioane de euro. Vorbim despre lărgirea la patru benzi a drumurilor dintre Năvodari şi Mamaia, dintre Năvodari şi Ovidiu. Vorbim despre Piaţa de peşte, Centrul de afaceri, amenajarea falezei de la Marea Neagră, a malului lacului Taşaul, iluminat public prin panouri fotovoltaice, Cantina socială. Aceste investiţii vor schimba faţa oraşului Năvodari. Oraşul nostru a devenit o atracţie turistică. Tot mai mulţi turişti aleg să-şi petreacă vacanţele în Năvodari”, a mai spus edilul-şef.
 
Oraşul Năvodari se află pe mâini bune
 
În ceea ce priveşte impozitele şi taxele, primarul Matei i-a asigurat pe locuitorii oraşului că nu se vor mări. „Oraşul Năvodari este pe mâini bune. Avem buget echilibrat. Nu avem taxe mari. Vom analiza posibilitatea ca în anul 2014 să nu majorăm taxele în oraş. Întreţinerea la noi (căldura şi agentul termic) este una dintre cele mai mici din ţară. Să nu mândrim că trăim în acest oraş şi că ne facem viaţa aşa cum o dorim. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Năvodari!”, a mai spus Nicolae Matei. La finalul sărbătorii toată lumea este invitată la Hora Unirii. Şi pentru că aşa este primit la români, Primăria Năvodari a oferit tuturor participanţilor la acest eveniment important fasole cu ciolan şi un pahar de vin fiert.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii