Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea naţională a debutat mai devreme la Ovidiu Elevii au demonstrat cât sunt de talentaţi şi au fost premiaţi

ro

02 Dec, 2014 00:00 1821 Marime text


Sărbătoarea dedicată Zilei Naţionale a României a început chiar mai devreme pentru locuitorii oraşului Ovidiu.


La Liceul Tehnologic „Ion Podaru“, joi, a avut loc un simpozion dedicat Sfântului Apostol Andrei și Zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României. Evenimentul a fost deschis cu slujba de Te Deum, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în amfiteatrul unității de învățământ. La eveniment au participat, alături de primarul George Scupra, şi alte oficialităţi ale administraţiei publice locale şi judeţene. Manifestarea a cuprins o sesiune de comunicări științifice susţinute de elevi și de cadre didactice, o secțiune artistică, plastică și literară, un laborator gastronomic - căci, trebuie menţionat, la Ovidiu, elevii de la specializarea Industrie alimentară sunt încurajaţi să îşi dezvolte aptitudinile -, precum şi o expoziție cuprinzând creațiile copiilor, realizate cu prilejul celor două evenimente. „Vineri, elevii Liceului «Ion Podaru», împreună cu cei ai Şcolii Generale nr. 2 din oraş, au demonstrat în faţa tuturor celor prezenţi în sala de spectacole a centrului cultural din Ovidiu cât sunt de talentaţi. Cei mici s-au întrecut în cadrul concursului «Elevii au talent», iar 23 dintre ei au plecat acasă cu premii deloc de neglijat. Cel mai mic premiu a fost un premiu în bani - 150 de lei, iar cei mai merituoşi au primit, de asemenea, premii în bani, dar şi tablete“, a declarat edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra, pentru ZIUA de Constanţa.



Duminică, după ieşirea de la liturghie, reprezentanţii Primăriei oraşului Ovidiu s-au aflat în mijlocul oamenilor. „Cu ajutorul unor sponsori generoşi, am distribuit peste 700 de porţii de fasole cu cârnaţi, vin fiert şi  suc locuitorilor oraşului, după ieşirea de la biserică. Bineînţeles, fasolea a fost de post, iar cei care au ales să mănânce de dulce au putut opta şi pentru cârnaţii pregătiţi separat. Am decis, împreună cu cei care ne-au sprijinit, să dăm porţiile cu mâncarea tradiţională de Ziua României de Sfântul Andrei, şi nu de 1 Decembrie. De asemenea, Primăria le-a mai oferit credincioşilor din Ovidiu un cadou, astfel că peste 100 de persoane au fost transportate cu două autocare la Mănăstirea Sfântului «Apostol Andrei», la slujbă“, a adăugat George Scupra.

Nu în ultimul rând, pentru că ieri a fost Ziua Naţională a României, primarul şi colegii din primărie s-au aflat în mijlocul comunităţii locale, unde au împărţit steaguri, insigne şi alte însemne naţionale, în semn de preţuire pentru toţi românii. „Cu ocazia Zilei Naţionale, le urez tuturor românilor, constănţenilor şi locuitorilor oraşului Ovidiu la mulţi ani! Să fim cât mai uniţi, să fim sănătoşi, să nu uităm de ţara noastră şi să nu uităm să fim români frumoşi“, a transmis primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, cu ocazia Zilei Naţionale a României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii