Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Priorităţile lui Lucian Lungoci Primăriile datoare la RAJDP Constanţa vor fi acţionate în instanţă

ro

19 Aug, 2016 00:00 6034 Marime text
 
 
În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) din 17 august s-a decis - cu 21 de voturi „pentru“ din totalul celor 34 de opţiuni exprimate de consilierii judeţeni prezenţi - ca de luni, 22 august, administrator special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa să fie Lucian Lungoci. În cadrul aceleiaşi întruniri, actualul administrator special al regiei, Virgil Stan, trebuia să ajungă în faţa aleşilor judeţeni pentru a prezenta un raport al activităţii derulate la şefia RAJDP Constanţa, însă a uitat să-şi facă apariţia din motive încă neelucidate, dar lesne de înţeles. Cel mai probabil, Stan - membru şi în Consiliul de Administraţie al regiei - aflase că în atenţia conducerii CJC a ajuns o „fiţuică“ prin care reprezentanţi ai Asociaţiei Generale a Creditorilor de la RAJDP Constanţa solicitau înlocuirea sa.
 
Cu sau fără raportul său de activitate (activitate ce i-a nemulţumit pe mulţi), Virgil Stan a fost înlocuit, iar noul administrator special este decis să facă faţă acestei provocări.

Planurile noului administrator special al RAJDP Constanţa

Proaspăt ales să coordoneze activitatea RAJDP Constanţa, Lucian Lungoci este de profesie inginer tehnic utilaje-instalaţii portuare şi era cunoscut opiniei publice prin prisma perioadei în care a activat ca inspector în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa şi apoi ca şef interimar al instituţiei respective. 
 
Acesta a recunoscut că se află în faţa unei „provocări personale de a readuce pe linia de plutire această regie“. „Împreună şi cu sprijinul CJC vreau să rentabilizăm activitatea RAJDP Constanţa şi să evităm falimentarea regiei. Sunt opt milioane de euro datorii, pentru care aşteptăm tabelul definitiv al creditorilor, astfel încât să se stabilească toate datoriile RAJDP Constanţa. Ulterior, vom face un plan de reorganizare în maximum 36 de luni, perioadă în care se vor plăti şi aceste datorii. Am în vedere ca toţi creditorii, inclusiv CJC, să recupereze mai mult decât dacă ar avea loc falimentul RAJDP Constanţa“, a declarat Lucian Lungoci. El consideră că varianta privatizării regiei nu este viabilă în contextul în care „deja sunt pe piaţă jucători în aceste domenii“ şi este momentul „să existe pe piaţă şi un jucător din partea CJC“.
 
În privinţa obligaţiilor contractuale pe care regia le are faţă de diverse unităţi administrativ-teritoriale, cum ar fi derularea lucrărilor de deszăpezire, Lucian Lungoci a dat asigurări că nu vor fi nereguli. „Privind deszăpezirea în această iarnă, vă asigur că vom onora aceste obligaţii contractuale. Dacă nu avem contracte şi vom fi solicitaţi de primării sau de CJC, vom interveni cu utilajele pe care le avem în dotare la momentul actual. Este necesară şi o evaluare şi inventariere a tuturor dotărilor, a utilajelor pe care le mai are regia“, a afirmat administratorul special pe perioada procedurii de insolvenţă. 

Apel la instanţă 

O altă problemă spinoasă pentru noul administrator special al RAJDP Constanţa o reprezintă recuperarea banilor de la diverse primării din judeţ pentru care regia a prestat diverse servicii - de la lucrări de deszăpezire până la asfaltări, dar contractul încheiat nu a fost onorat. Pe înţelesul tuturor, RAJDP Constanţa a acţionat, iar unele primării au „uitat“ să îi achite lucrările efectuate.
Situaţia trenează de ceva timp şi, cel puţin până acum, nimeni nu a „îndrăznit“ să o rezolve. Lungoci pare însă decis: „Acolo unde nu s-au demarat acţiunile în instanţă, se vor demara“, a conchis administratorul special al RAJDP Constanţa.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii