Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarații de avere Lucian Lungoci a vândut un apartament anul trecut. Avere și interese (DOCUMENTE)

ro

11 Sep, 2023 17:00 1185 Marime text
  • În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale deputatului Dumitru Lucian Lungoci, aflat la primul mandat, deputat ales pe listele PSD Constanța.
  • La data de 13 iunie 2023, deputatul Dumitru Lucian Lungoci și-a depus declarațiile de avere și de interese potrivit legislației în vigoare.
  • Declarațiile pot fi consultate în Secțiunea Document.
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale deputatului Dumitru Lucian Lungoci, aflat la primul mandat, deputat ales pe listele PSD Constanța.
 
Activitatea de parlamentar
 
Dumitru Lucian Lungoci a fost ales în circumscripția electorală nr. 14 Constanța și are biroul de parlamentar pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 147.
 
Acesta face parte din Comisia juridică, de disciplină și imunități, din septembrie 2022, dar și din Comisia pentru transporturi și infrastructură și Comisia pentru antreprenoriat și turism.
 
Până în iunie 2022 a fost membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Slovacă, tot de atunci fiind membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Arabia Saudită.
 
Deputatul constănțean mai este membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cehă și, respectiv, al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Tunisiană.
 
Conform datelor oficiale, în Parlamentul României, Lucian Lungoci a avut luări de cuvânt la 12 puncte de sumar (în nouă ședințe), dintre care o declarație politică, iar o declarație politică a fost depusă în scris.
 
Deputatul constănțean are 80 de propuneri legislative inițiate, dintre care 23 promulgate legi, șapte întrebări și interpelări și șase moțiuni.
 
La data de 13 iunie 2023, deputatul Dumitru Lucian Lungoci și-a depus declarațiile de avere și de interese potrivit legislației în vigoare.
 
Declarația de interese
 
În declarația de interese completată pe 13 iunie 2023, Lucian Lungoci a menționat calitatea de asociat al SC LD Eurocomputers SRL Constanța, calitatea politică de secretar executiv al PSD Organizația Județeană Constanța, precum și achizițiile directe încheiate de societatea soției sale, SC Euro Step System SRL Constanța, cu UAT Techirghiol, pentru consultanță (nouă achiziții, încheiate începând cu 2016, valoarea totală peste 455.000 de lei).
 
Despre SC LD Eurocomputers SRL Constanța
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 11 septembrie 2023, LD Euro Computers SRL a fost înființată în anul 2006, are sediul social în Constanța, pe strada București, nr. 25 și se ocupă de comerț cu amănuntul al calculatoarelor, unităților periferice și software-ului în magazine specializate.
 
Asociați sunt Lucian Lungoci și Daniel George Duță, ultimul fiind și administratorul societății, iar numele său figurând și în Dobrolact SA, unde este cenzor.
 
Conform sursei citate, ultimele date financiare sunt din 2008, când firma a avut profit 111 lei, 0 angajați și cifra de afaceri 8.348 de lei.
 
Despre SC Euro Step System SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 11 septembrie 2023, Euro Step System SRL a fost înființată în 2010, are sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor, bloc FZ10, scara B și se ocupă de repararea calculatoarelor și a echipamentelor periferice.
 
Asociați sunt Andreea Ioana Lungoci și Ivan Buhaiev, ambii fiind și administratori.
 
Conform termene.ro, societatea figurează cu 22 de achiziții directe (Oraș Techirghiol, Garda de Coastă, Orașul Murfatlar și Casa de Asigurări de Sănătate Constanța printre autoritățile contractante).
 
În 2022, societatea a declarat un agajat, profit peste 305.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 405.000 de lei.
 
Despre Mooshi Mooshi Concept SRL
 
Numele Andreei Ioana Lungoci a figurat și în Mooshi Mooshi Concept SRL Constanța, societate unde era asociată inclusiv cu Ghiulferin Asan, devenită ulterior Ghiulferin Poteleanu, soția lui Dragoș Poteleanu, fost director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, condamnat ulterior în instanță.
 
Cel de-al treilea asociat era Ioana Smaranda Jacote,
 
Mai multe detalii despre această societate și despre averea din anii anteriori a deputatului constănțean Lucian Lungoci pot fi accesate în articolul

Cum a evoluat averea și interesele deputatului PSD Lucian Lungoci (DOCUMENTE)
 
 
Averea din 2023
 
În declarația de avere din 2023, document completat pe 13 iunie 2023, Lucian Lungoci a notat un teren agricol, de 13.200 mp, în Cumpăna, cumpărat în 2005 împreună cu soția, dar și un teren intravilan, de 1.033 mp, în Tuzla, cumpărat de soția sa în 2004 împreună cu Roxana Buhaiev.
 
Deputatul a notat în continuare trei apartamente în Constanța: primul, de 84 mp, cumpărat în 2001, al doilea, de 44 mp, primit prin donație de Alexandru Dumitru Lungoci, în 2018, iar cel de-al treilea, de 101 mp, cumpărat de soții Lungoci în 2021.
 
La capitolul bunuri mobile, au fost menționate două autoturisme Mini Cooper, primul fabricat în 2012 și al doilea în 2016, ambele fiind cumpărate.
 
În continuare, deputat a menționat vânzarea unui apartament, pe 22 septembrie 2022, către Daniel Dolcan, valoarea fiind de 454.811 lei.
 
Activele financiare sunt reprezentate de două conturi curente sau echivalente (inclusiv card), primul cu o valoare de 1.968 de lei, deschis în 2010 și al doilea, de 6.609 lei, deschis în 2016 și un depozit bancar sau echivalente, deschis în 2010, cu o valoare de 267.281 de lei.
 
Datoriile se ridică la 14.187 de lei, reprezentând un credit contractat în 2021 și scadent în 2024.
 
Venitul anual al deputatului s-a ridicat la 131.412 lei, indemnizația de deputat, și 70.034 de lei remunerația de la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constnața, iar soția sa a realizat un venit de 24.000 de lei ca economist al SC Euro Step System SRL și 419.056 de lei dividende de la aceeași societate.
 
În Secțiunea Document pot fi consultate declarațiile de avere și de interese ale deputatului constănțean Lucian Lungoci.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cum a evoluat averea și interesele deputatului PSD Lucian Lungoci (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii