Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri de asfaltare la Fântânele. Strada principală va avea o nouă faţă

ro

07 Mar, 2016 00:00 3514 Marime text
Primăria comunei Fântânele se pregăteşte să demareze două proiecte importante de asfaltare. Strada Principală, care străbate comuna de la un capăt la altul, va intra în reabilitare completă. Primăria comunei constănţene Fântânele a demarat procedurile pentru asfaltarea drumului, proiect estimat la valoarea de peste 1,5 milioane de lei, bani de la bugetul local. Potrivit primarului Gheorghe Popescu, banii vor fi cheltuiţi pentru lucrări de reînnoire a îmbrăcămintei şoselei pe o distanţă de 1.720 de metri. Asfaltarea se va face pe strada Basarabiei, prezentată ca drum de interes public. Suma pe care Primăria estimează că o va cheltui este de 1.536.855,32 de lei fără TVA. În această sumă au fost incluse şi cheltuielile pentru organizarea de şantier - 7.283,67 de lei, iar suma de 72.836,75 de lei fără TVA este prevăzută pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute. „24 februarie a fost ultima zi în care s-au putut primi oferte. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să stabilim şi firma câştigătoare“, a declarat primarul Gheorghe Popescu.
 
Tronsonul de stradă care urmează a fi asfaltat are o lungime totală de 1.105 ml, fiind cuprins între aleea Bisericii şi strada Caliacra. Primarul localităţii spune că deja se lucrează la un al doilea proiect de asfaltare, care va fi publicat pe SEAP în cel mai scurt timp posibil.
 
„Toate lucrările se fac pe această stradă întrucât, de curând, am terminat şi de introdus reţeaua de canalizare şi reţeaua de gaze. Astfel că acum trebuie să refacem drumul, afectat de săpăturile inerenteׅ“ , a explicat Gheorghe Popescu.
 
Localitatea Fântânele se poate mândri deja cu faptul că reţeaua de canalizare şi cea de gaze sunt introduse aproape complet, reprezentând peste patru kilometri. Aceste lucrări sunt cele mai importante pentru autoritatea publică locală, însă nu sunt singurele. „Am făcut eforturi mari pentru reabilitarea exteriorului bisericii şi a şcolii anul trecut. Acum, totul arată foarte bine şi suntem bucuroşi că, încet-încet, localitatea noastră începe să semene cu o localitate europeană“, a conchis primarul Gheorghe Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii