Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL câştigă teren Liberalul Liviu Lupu, noul inspector şef al ITM Constanţa. Iată ce avere are! (document)

ro

19 Mar, 2013 00:00 5075 Marime text
Liviu Lupu a primit, ieri dimineaţă, ordinul de numire în funcţia de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa. Lupu va asigura conducerea interimară a instituţiei. Potrivit declaraţiilor acestuia, ordinul este semnat de ministrul Muncii, liberala Mariana Câmpeanu, şi prevede că Lupu exercită această funcţie, începând cu data de 11 martie, cu caracter temporar.

Cine este noul inspector şef al ITM Constanţa...

Liviu Lupu are 53 de ani şi lucrează în cadrul ITM Constanţa de 17 ani. De profesie, este inginer mecanic. Înainte de a fi propus pentru a asigura conducerea interimară a ITM, el era inspector de muncă.
Conform spuselor sale, este membru al PNL Constanţa încă din anul 1991.

... şi cât a agonisit

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, completată pe 14 iunie 2012, Liviu Lupu deţine un teren forestier în suprafaţă de 220 metri pătraţi, dobândit prin moştenire în 2003, precum şi un teren agricol în comuna Saraiu, de două hectare. Din acesta din urmă deţine 1/3, titular fiind Doina Lupu.
În ceea ce priveşte clădirile, liberalul are un apartament în Constanţa, de 55 metri pătraţi, dobândit prin cumpărare în 1998. Are, de asemenea, o casă de locuit în Constanţa, dobândită prin moştenire, dar şi un al doilea apartament, dobândit prin moştenire, în 2007.
În declaraţia de avere a noului inspector şef al ITM Constanţa figurează, în rubrica „Bunuri mobile”, un autoturism Dacia, un Tico, dar şi un Volkswagen, toate trei dobândite prin cumpărare.
Liviu Lupu nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii şi obiecte de artă şi de cult a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
Liberalul nu are, aşa cum reiese din declaraţia de avere, niciun cont bancar, nicio investiţie, niciun împrumut acordat în nume personal. De asemenea, noul inspector şef interimar al ITM Constanţa nu are nici datorii.
Cât despre venituri, Liviu Lupu a încasat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, 30.791 lei de la ITM Constanţa, în vreme ce soţia sa a realizat, ca angajat al Sucursalei CEC Constanţa, un venit de 17.760 lei.
Conform declaraţiei de interese, Liviu Lupu este preşedintele (neremunerat) al Sindicatului ITM Constanţa.

Funcţii noi pentru liberali

Numirea lui Liviu Lupu la conducerea, fie ea şi interimară, a Inspectoratului Teritorial de Muncă reprezintă un câştig pentru PNL Constanţa, aflat mereu în urma colegilor lor de alianţă atunci când a venit vorba despre numirea propriilor oameni în funcţii cheie în companii naţionale şi instituţii publice deconcentrate.
Această mişcare vine după ce fostul inspector şef interimar al ITM, liberala Carmen Răducu, a fost numită la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa, la începutul acestei luni, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
AJOFM era una dintre instituţiile râvnite de liberalii constănţeni, la conducerea căreia însă era menţinută democrat liberala Emilia Murineanu. Asta deşi ministrul Muncii este liberala Mariana Câmpeanu. Iată însă că după luni bune de încercare de impunere a propriului său om, PNL Constanţa a reuşit să obţină conducerea AJOFM.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii