Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu vor mai lucra la acest serviciu. Vor fi aspru pedepsiţi“ Primăria Năvodari condamnă acţiunile angajaţilor de la Serviciul ecarisaj

ro

10 Feb, 2015 00:00 1777 Marime text
Un clip postat pe Facebook arată tratamentul la care sunt supuşi câinii maidanezi la Biobaza Năvodari. Potrivit înregistrării, mai mulţi angajaţi sunt surprinşi când lovesc cu sălbăticie câinii maidanezi aduşi în centrul de ecarisaj.  Patrupedele sunt scoase dintr-o cuşcă metalică cu ajutorul unui laţ făcut la capătul unui tije metalice şi trântiţi de placa de beton. Hingherii care apar în imagini îi duc apoi în zonele amenajate pentru câini şi acolo începe măcelul. Câinii care se împotrivesc transportului sunt loviţi cu sălbăticie de mai mulţi bărbaţi.
 
În replică, autoritatea publică locală din Năvodari condamnă acţiunile angajaţilor de la Serviciul ecarisaj. „Primăria Năvodari se delimitează de acţiunile angajaţilor de la Serviciul ecarisaj, de modul în care aceştia au înţeles să îşi exercite serviciul pentru care au fost angajaţi. Acest comportament al lor îl încriminăm categoric, de aceea ei vor intra în cercetare profesională efectuată de comisia de disciplină a Primăriei oraşului Năvodari. Am făcut acest adăpost pentru a veni în sprijinul oamenilor care au solicitat să strângem toţi câinii din oraş, dar şi în sprijinul animalelor, pentru a le da o şansă de a fi adoptate. Mulţumim persoanelor care ne-au adus la cunoştinţă aceste manifestări, pentru a putea lua măsuri categorice împotriva celor vinovaţi. Cert este un lucru: că aceştia nu vor mai lucra la acest serviciu de ecarisaj, vor fi aspru pedepsiţi, conform regulamentului de ordine interioară“, au declarat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Năvodari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alina 07 Mar, 2015 10:36 consider ca fiecare om trebuie sa fie constiincios pentru locul sau de munca,d-na delly si sa-si faca datoria pt. salariul care il primeste.Salariile sunt mici cam peste tot recunosc nici eu n-am salariul prea mare,dar sa facem totul fara constiinta atunci?Si va mai spun ceva, din salariul meu mic de 700lei,hranesc si 2 catei ai mei plus ca dau de mancare si unora de afara..asa ca nu-mi spuneti de voluntariat.Nu sunt impotriva ridicarii lor dupa strada ci a tratarii lor ca fiinte, sa nu fie omorati cum se procedeza..Si nu cred ca cei care lucreaza acolo nu au niste manusi sau echipament de protectie..nustiu ce vreti sa-mi spuneti cu asta.D-vs nu indragiti animalele si poate nici nu aveti..de puneti alte probleme.
  • delly 18 Feb, 2015 09:29 domna Alina si multi alti iubitori de animale.. de acord dam afara.. ingrijitori.. hingheri.. si tot personal biobaza care trebuie sa fie atent .. atunci cand manuiesc patrupedele..siatunci cand le hranesc..sunteti de acord sa faceti munca voluntara.. sa hraniti animalele.. sa faceti curat in padoc.. dar fara manusi si materiale de protectie.. in hainele de oras..sa platiti hrana si tratament animale..ok dar daca nu vreti sa se ia de pe strada animalele fara stapan.. sa platiti tratament antirabic..etc..etc din buzunarul propriu
  • alina 12 Feb, 2015 18:09 Foarte bine daca intra-adevar acesti hingheri au fost dati afaara din serviciu.Astfel trebuie procedat cu toti cei angajati pt.grija animalelor,Trebuiesc mai multe controale si in alte biobaze si o sa descoperiti ca asta este stilul de a trata bietele animale.Trebuie sa traim intr-o tara civilizata si trebuie sa FIM OAMENI;nu criminali.Multumim celor care cu adevarat se mai gandesc si la sufletele astea amarate.Sa va dea D-zeu sanatate si sa faceti dreptate in continuare!