Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia vs. Constanţa De ce sunt supăraţi constănţenii pe Radu Mazăre (galerie foto)

ro

26 Aug, 2014 00:00 2830 Marime text
Recent, Primăria Constanţa a suplimentat cu 2.329.231,06 lei lucrările la promenada din Mamaia, în condiţiile în care, şi în luna iulie, alte şase milioane de lei fuseseră pompaţi pentru lucrările aferente obiectivului de investiţii „Promenada turistică Mamaia“.
 
Constănţenii nu văd cu ochi buni această situaţie, fiind revoltaţi de faptul că primarul Radu Mazăre şi autoritatea publică locală se îngrijesc mai mult de staţiunea Mamaia, uitând cu desăvârşire de străzile şi trotuarele din municipiul Constanţa.
Astfel, articolul „Primăria Constanţa mai pompează peste două milioane de lei în promenada turistică din Mamaia (documente)“, publicat pe data de 20 august 2014 în cotidianul ZIUA de Constanţa, nu a trecut neobservat. „Şi noi nu avem trotuare nici să ieşim din bloc. Sunt vai de mama lor trotuarele din Constanţa. De parcări nu mai vorbesc. Spaţiul verde este îngrădit de babe binevoitoare care hrănesc zeci de pisici ori este împrejmuit în vederea construirii vreunui bloc. Pentru doamnele cu cărucioare este o adevărată provocare să îşi scoată copilaşii la plimbare. La fel şi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Terenurile de joacă pentru copii sunt un real pericol, pline de beţivani, de cioburi şi de maidanezi, cu nişte leagăne şi balansoare comuniste, descentrate, mai ceva ca intr-un film horror. E cale lungă până în Mamaia, distracţie turiştilor şi numai bine! Până atunci, constănţenii cotizează!“, ne-a scris constănţeanul revoltat.
Citeşte şi Primăria Constanţa mai pompează peste două milioane de lei în promenada turistică din Mamaia

Mamaia „înghite“ 19 milioane de euro

Reamintim că, în toamna anului trecut, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa demararea lucrărilor de reabilitare a promenadei din Mamaia şi promitea că plajele din staţiune vor fi luminate ca în Brazilia. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro, din fonduri europene, iar proiectul urmează să fie finalizat în 2015. Ordinul de începere a lucrărilor aferente promenadei turistice a fost emis pe 30 noiembrie 2013. În cadrul proiectului, pentru drumuri sunt alocate 14.943.603,83 de lei fără TVA, în vreme ce pentru „amenajare piaţă, promenadă piaţă“ sunt disponibili 9.052.037,38 de lei, fără TVA. Pentru mobilierul urban şi peisagistic au fost alocaţi 1.616.034,12 lei, fără TVA, în timp ce pentru reţelele electrice s-a dispus suma de 5.643.434,98 de lei, fără TVA. Nu mai puţin important, valoarea reţelelor hidro-edilitare se va ridica la 12.335.106,17 lei, fără TVA, iar cea a organizării de şantier, la 672.278,64 de lei, fără TVA. Drumurile şi construcţiile din cadrul proiectului se vor finaliza în totalitate în luna octombrie a acestui an. Tot atunci, va fi gata şi sistemul de alimentare cu apă din zonă, dar şi sistemul de canalizare menajeră. Amenajarea promenadei va ajunge la final în luna februarie a anului viitor. Asta pentru că proiectul include şi reamenajarea Satului de Vacanţă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constanta oras fara centru 26 Aug, 2014 08:36 Problema este ca la fel ca locuitorii altor orase si noi vrem sa ne plimbam cu familia prin centrul localitatii - ori centrul Constantei este intr-o stare deplorabila fara terase si fara magazine, strada Stefan cel Mare devinind o ruina. Vezi alte orase si cu resurse mai mici cum ar fi Craiova, Cluj, Brasov si chiar mai mici precum Navodari, Buzau etc care au centre unde lumea se poate plimba tot timpul anului.