Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarna - car, iar vara - sanie Primăria Constanţa face licitaţie pentru contractul privind salvamarii, în mijlocul sezonului estival

ro

30 Jun, 2014 00:00 1972 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, la finalul săptămânii trecute, că „salvamarii în Mamaia intră în mod oficial de la 1 iulie“. „Am găsit o soluţie, am făcut o achiziţie de urgenţă pe banii Primăriei, pentru moment. Urmează să primim banii de la Guvern“, a explicat şeful administraţiei publice locale constănţene. Interesant este însă că ne aflăm deja în plin sezon estival, iar problema cu plata salvamarilor e doar teoretic rezolvată. De menţionat este, în acest sens, faptul că Primăria Constanţa va organiza procedura privind atribuirea contractului având ca obiect „Serviciul de salvare acvatică salvamar şi de prim-ajutor din Constanţa şi staţiunea Mamaia în sezonul estival 2014“ pe data de 14 iulie, la ora 13.00. Aceasta să fie achiziţia de urgenţă la care s-a referit primarul Mazăre? Căci, dacă despre ea este vorba, evident că lucrurile vor mai trena, până la atribuirea contractului va mai trece ceva timp.

Potrivit anunţului de participare publicat într-un cotidian local, una dintre cerinţele minime pentru atribuirea acestui contract este ca, din personalul responsabil pentru îndeplinirea contractului, să facă parte 131 de persoane. Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de achiziţie publică este „preţul cel mai scăzut“.
Problema privind finanţarea serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar şi a posturilor de prim-ajutor revine în fiecare an. Şi în 2014, reprezentanţii Guvernului trag un semnal de alarmă în acest sens, explicând că nu e normal ca Executivul să asigure plata salvamarilor. De cealaltă parte, primarii localităţilor de pe litoral insistă ca această finanţare să fie făcută de Guvern, căci nu primăriile sunt cele care administrează plajele, ci Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral.

La finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa de săptămâna trecută, vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a declarat că salvamarii vor fi plătiţi până la finalul sezonului estival. „Am făcut demersuri către Ministerul Finanţelor Publice  şi cabinetul prim-ministrului. Situaţia se repetă an de an, dar banii au venit mereu odată cu rectificarea bugetară. Prin urmare, salvamarii ar putea să facă voluntariat şi banii să îi primească la finalul sezonului“, a mai spus vicepreşedintele CJC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii