Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu girul administraţiei Făgădău Invazie de planuri urbanistice care vor schimba harta Constanţei (documente+galerie foto)

ro

14 Oct, 2015 00:00 4701 Marime text


Şedinţa de ieri a Consiliului Local Municipal a generat emoţii şi aşteptări mai multor oameni de afaceri cu interese la Constanţa. Am putea spune chiar că o „invazie“ de planuri urbanistice zonale sau de detaliu s-au regăsit pe ordinea de zi a şedinţei de ieri. În cele ce urmează, ZIUA de Constanţa vă prezintă cine sunt iniţiatorii PUZ-urilor sau PUD-urilor supuse spre aprobare în şedinţa de ieri, dar şi pe cine vizează îndreptările erorilor din celelalte hotărâri de consiliu care au primit actualizări.
 
Despre unele dintre aceste planuri am relatat şi cu alte ocazii în paginile cotidianului nostru. Astfel, pe lângă cele iniţiate de Ahmad Bittar, sau Giorgio Fast SRL, în aşteptarea veştilor bune sunt şi Nicoale Nejloveanu, patronul Balada Nej, subprefectul Ersun Anefi, Dumitru Bara, Măricel Tudose sau firmele DDN Global SRL ori Sunlights Trade SRL. Dar să le luăm pe rând.

Citeşte şi 

Încă un bloc pe bulevardul Mamaia: Bittar Ahmad aşteaptă o veste bună de la Consiliul Local într-o zi cu ghinion (document)

Cu girul aleşilor locali: Sabroso, la a doua terasă pe care o deschide în Mamaia (document)

Blocuri în locul fostului complex Nedora

Nicolae Nejloveanu intenţionează ca, pe strada Avram Iancu, să construiască un imobil de patru etaje. Pentru a reuşi acest lucru, el a iniţiat un PUZ delimitat de strada Avram Iancu, bloc L101, bloc L99, sediul Alpha Bank, terenuri proprietate publică şi privată. Nejloveanu propune modificarea Procentului de Ocupare a Terenului maxim la 55%, iar a Coeficientul de Utilizare a Terenului Maxim, la 1,66. Aşa cum se arată în documentaţia care urmează a fi aprobată, iniţiatorul urmează să construiască două imobile de locuinţe cu trei sau patru etaje cu parcaje la interior. Amintim că, în luna august a anului trecut, firma lui Nicolae Nejloveanu, Nedora SRL, obţinea un certificat de la Primăria Constanţa pentru desfiinţarea unui imobil situat pe strada Avram Iancu nr. 57 din Constanţa.

Citeşte şi 
Nicolae Nejloveanu desfiinţează sediul unde funcţiona complexul Nedora (galerie foto)

Cabinete medicale lângă Parchet

Un alt PUZ aprobat se află în apropierea celui iniţiat de Nejloveanu şi îi aparţine lui Dumitru Bara. Terenul în suprafaţă de 270 mp este situat pe strada Avram Iancu şi este delimitat de străzile Sabinelor şi I. Gh. Duca, fiind cumpărat în 2013. Acum, pe acest amplasament urmează să se ridice o construcţie de patru etaje, având funcţiunea de cabinete medicale.
 
Şi Ersun Anefi, subprefectul Constanţei, şi Selda Ali intenţionează ca, în perimetrul delimitat de străzile Ciocârliei, BP Hasdeu şi Farului, să edifice o construcţie de două etaje pe un teren de 206,73 de metri pătraţi. POT propus este de 50%, iar CUT propus, de 1,5, având prevăzut un spaţiu verde de 35 de metri - gazon şi grupuri de mesteceni, dar şi un loc pentru parcarea a trei autovehicule.
 
PUZ-ul propus de Măricel Tudose, care vizează zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Crişana, strada Chiliei şi strada Ion Vodă, a primit girul aleşilor locali. Aici, Măricel Tudose şi Cecilia vor ca pe terenul lor, cumpărat în februarie 2014, să edifice o construcţie cu demisol, parter şi trei etaje. Prin urmare, pe strada Crişana numărul 2 urmează să fie ridicată o construcţie de locuinţe cu funcţiuni complementare.
 
Patru blocuri cu ieşire la bulevard
Dacă am încheiat cu Planurile Urbanistice Zonale iniţiate de persoane fizice, să trecem la PUZ-urile şi PUD-urile iniţiate de firme. SC DDN Global SRL a iniţiat un PUZ pentru zona delimitată de străzile Salcâmilor, Barbu Delavrancea, terenuri proprietate publică şi privată, şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Aici, investitorul intenţionează să ridice nu mai puţin de patru blocuri de locuinţe colective. Deşi terenul proprietate a iniţiatorului este de 4.134 de metri pătraţi, PUZ-ul a cuprins o suprafaţă de trei ori mai mare, de 14.691 de metri pătraţi.
 
Aici, între strada Salcâmilor şi Barbu Ştefănescu Delavrancea, firma intenţionează să ridice patru blocuri. T1 şi T4, cu câte două subsoluri şi şase etaje, ultimele două retrase, şi T2 şi T3, cu două subsoluri şi nouă etaje, unul dintre ele cu spaţii  de comerţ, instituţii şi servicii.
 
Firma SC DDN Global SRL, beneficiarul, este administrată de Dumitru Carapiti, asociat unic fiind Nicolae Duşu. Firma înfiinţată în 2007 are ca domeniu de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.
 
Un alt Plan Urbanistic de Detaliu iniţiat de o societate comercială şi aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului Local aparţine firmei Sunlight Trade SRL. Firma, înfiinţată în 2004, este deţinută de Maria Roşioru şi Andrei Roşioru, ambii născuţi în Republica Moldova. Firma intenţionează ca pe strada Eliberării nr. 2C, lotul 1, pe terenul de 282 de metri pătraţi, achiziţionat în martie 2014, să edifice o construcţie de 17 metri înălţime, cu demisol, parter şi trei etaje, cu destinaţia de spaţiu comercial şi servicii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii