Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de aproape 10 milioane de lei pentru curăţenie în oraşul Murfatlar

ro

14 Apr, 2014 00:00 4030 Marime text
Primăria oraşului Murfatlar a atribuit, pe 24 martie, societăţii Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti contractul pentru delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare a oraşului, în valoare de aproape 10 milioane de lei. Firma contractată va realiza servicii de eliminare a deşeurilor şi a apelor menajere, dar şi alte servicii similare, în regiunea oraşului Murfatlar din judeţul Constanţa.

Astfel, pentru suma exactă de 9.978.223,62 de lei fară TVA, conform Legii nr.101/2006 cu modificările şi completările ulterioare, SC Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti va exercita următoarele servicii de salubrizare: precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, inclusiv deşeuri toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special. În atribuţiile firmei contractate mai intră şi activităţi precum măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ şi colectarea, transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.). În plus, conform descrierii contractului, firma se va ocupa şi de colectarea, transportul, sortarea, valorificarea şi eliminarea deşeurilor provenite din gospodăriile populaţiei, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară a locuinţelor / apartamentelor proprietate personală.
Contractul a fost atribuit firmei menţionate prin licitaţie deschisă. Dintre cele două societăţi participante la licitaţie, SC Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti a prezentat oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, suma iniţială la care a fost estimat contractul fiind de 14.691.168,50 de lei.

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, SC Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL, cu sediul social în satul Schitu, comuna Costineşti, din judeţul Constanţa, funcţionează din data de 8.08.2008 ca filială a firmei-mamă, Iridex Group Import Export SRL. Are ca asociaţi persoane fizice firma SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, cu 15.55% din acţiuni, şi SC Iridex Group Import Export SRL, ce deţine procentul majoritar de acţiuni, în valoare de 75.628%. Olga Anghel este asociat persoană fizică şi deţine o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 8.822%. Florin Pascu, unul dintre cei doi fii gemeni ai lui Corneliu Pascu, fost senator PC de Buzău în legislatura 2004 - 2008, este împuternicit ca unic administrator.
SC Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL are ca domeniu principal de activitate colectarea deşeurilor nepericuloase, iar la finalul anului 2012, avea o cifră de afaceri de 8.342.188 lei, un profit de 699.118 lei şi înregistra un număr de 100 de salariaţi.
Firma-mamă, SC Iridex Group Import Export SRL, a înregistrat la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 34.176.623 lei şi un profit de 9.116.404 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii