Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Tichete valorice cadou pentru pensionari şi persoane nevoiaşe din oraşul Ovidiu

ro

20 Nov, 2017 00:00 3060 Marime text
În preajma sărbătorilor de iarnă, locuitorii oraşului Ovidiu cu venituri mici nu sunt uitaţi de autorităţile locale. Astfel, cei ale căror venituri lunare cumulate sunt mai mici sau cel puţin egale cu 1.000 de lei, dar şi persoanele nevoiaşe vor avea ce pune pe masă de Crăciun şi de Revelion. Autoritatea publică locală a pregătit zeci de surprize, dar şi tichete valorice, cu ajutorul cărora cei din categoriile menţionate vor putea procura produse pentru masa de sărbătoare. Astfel, sărbătorile de iarnă vor fi liniştite şi pentru cei fără posibilităţi materiale.
 
Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, şi Consiliul Local au hotărât distribuirea, în apropierea sărbătorilor de iarnă, a unor tichete valorice cadou. Astfel, potrivit hotărârii Consiliului Local Ovidiu, vor primi tichete valorice următoarele categorii de persoane: pensionarii ale căror venituri lunare cumulate sunt mai mici sau cel puţin egale cu suma de 1.000 de lei; persoanele cu handicap grav, accentuat şi mediu; persoanele care beneficiază de venit minim garantat, stabilit în baza Legii nr. 416/2001. Cei care se încadrează în aceste trei categorii nu se vor prezenta la sediul Primăriei Ovidiu, deoarece autoritatea publică locală va primi listele cu beneficiarii de la instituţiile abilitate, iar tichetele vor fi distribuite la domiciliu.
 
De asemenea, vor primi tichete valorice şi persoanele fără venit care au vârsta de 60 ani şi peste, dar şi persoanele sau familiile vulnerabile aflate în situaţii de dificultate economică sau socială deosebită şi care au cel puţin vârsta de 18 ani.
 
Persoanele care se afla în una dintre cele două situaţii se vor prezenta până pe data de 1 decembrie 2017 la sediul Primăriei Ovidiu, Serviciul de Asistenţă Socială, unde vor depune cererea, care va fi însoţită de copie după documentul de identitate, precum şi documente justificative. Cu ajutorul acestor tichete pot fi achiziţionate alimente specifice Crăciunului, îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucării şi rechizite. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Ovidiu, tichete valorice cadou, în valoare de 32 de lei, vor primi 2.000 de beneficiari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii