Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

ro

21 Nov, 2017 00:00 2197 Marime text
Un eveniment important s-a desfăşurat ieri, la Sulmona, Italia. Oraşul Ovidiu din judeţul Constanţa şi oraşul italian Sulmona au semnat documentul de înfrăţire, după ce, în primăvară, fusese semnat în oraşul Ovidiu actul premergător înfrăţirii.
 
Ceremonia a fost prezidată de primarul oraşului Sulmona, Annamaria Casini. La rândul său, delegaţia din Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra şi viceprimarul Doru Cumpănaşu. La eveniment a participat şi Gheorghe Miloşanu, ministru delegat al României la Ambasada Română din Italia. Părţile au stabilit şi calendarul de evenimente culturale pe care cele două oraşe, Ovidiu şi Sulmona, le vor desfăşura, în parteneriat, în anul 2018.
 
Unul dintre proiectele comune este realizarea unei tabere de creaţie în oraşul Ovidiu, în parteneriat cu Primăria Sulmona, la care vor participa studenţi ai facultăţilor de arte din Europa, în cadrul bimilenarei ovidiene. „Venerează-i memoria, iubeşte-i mormântul! Ovidiu este al meu, dar şi al tău. Noi i-am dat naştere şi voi îi păstraţi rămăşiţele pământeşti. Gloria ne este comună!“, a spus, în finalul discursului său, primarul George Scupra, citându-l pe primarul oraşului Sulmona, care, în anul 1887, a participat la inaugurarea statuii poetului Ovidius Publius Naso în oraşul Constanţa.
 
Reamintim că, în data de 6.03.2017, Primăria Ovidiu a fost gazda unei delegaţii din oraşul Sulmona, locul naşterii poetului latin Ovidius Publius Naso, condusă de primarul Annamaria Casin. Cu acest prilej, a fost semnat documentul premergător înfrăţirii celor două oraşe. Ulterior, delegaţia din Italia a vizitat Palatul Parlamentului din Bucureşti, unde s-a întâlnit, oficial, cu ministrul Românilor de Pretutindeni şi cu senatorul Nicolae Moga. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii