Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste importantă pentru toți fumătorii

ro

09 Dec, 2016 20:55 2234 Marime text
Începând cu data de mâine, firmele producătoare de tutun nu mai au voie să producă ţigări cu arome sau aditivi, iar pachetele vor conţine noi imagini şi avertismente.
 
Actul normativ aplicabil de mâine stabileşte ingredientele ce vor putea fi utilizate în fabricarea produselor din tutun, precum și nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotină și monoxid de carbon. Astfel, producătorilor de ţigări le va fi interzisă, de mâine începând, producerea ţigărilor şi a tutunului rulat care au o aromă caracteristică, respectiv un miros sau gust diferit de cel al tutunului.
 
Producătorii şi importatorii produselor din tutun vor raporta autorităţilor informaţii cu privire la ingredientele utilizate în procesul de fabricaţie, la emisiile produselor de tutun şi date privind volumul vânzărilor de produse de tutun din România, pe tip şi marcă.  
 
O altă prevedere foarte importantă inclusă în Legea nr. 201/2016 reglementează etichetarea produselor din tutun. Concret, aceasta va trebui să cuprindă un avertisment general – „Fumatul ucide”, pe 50% din suprafaţa laterală - , dar şi un mesaj de informare – „Fumul de tutun conţine peste 70 de substanţe care cauzează cancer”, pe 50% din suprafaţa laterală, potrivit avocatnet.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii