Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ va intra în reabilitare

ro

03 Aug, 2017 00:00 2997 Marime text
Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ anunţă organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea contractului „Lucrări de reparaţii capitale acoperiş din ţiglă ceramică“, în valoare estimată fără TVA de 429.413 lei. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 4.08.2017.
 
Termenul de execuţie a lucrărilor este de maximum 40 de zile de la data semnării contractului. Execuţia va ţine cont de statutul de clădire de patrimoniu arhitectural. Ofertantul va demonstra că a executat cel puţin o lucrare de învelitoare cu ţiglă ceramică pe o astfel de clădire.
 
Şcoala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“ Constanţa a fost Şcoala mixtă nr. 7, apoi Şcoala cu clasele I-VIII nr. 11 Constanţa. Este una dintre cele mai vechi unităţi şcolare din oraşul Constanţa, fiind înscrisă în tradiţia învăţământului dobrogean ca un model de şcoală ce a cunoscut transformările profunde din învăţământul românesc, reuşind cu succes să parcurgă 90 de ani de performanţă împreună cu elevii pe care i-a instruit, cu sprijinul corpului profesoral pe care l-a avut de-a lungul timpului.
 
În 1923, cu ocazia vizitei la Constanţa a ministrului Instrucţiunii Publice, Constantin Angelescu, acesta semna actul de începere a construcţiei acestei şcoli, aşezat la temelia lucrării. Construcţia actualei clădiri a şcolii a fost finalizată la sfârşitul anului 1927, când aflăm că, la 10 noiembrie 1927, Şcoala primară mixtă nr. 7 se mută în localul ei de pe strada Călăraşi colţ cu strada Ştefan Mihăileanu.
 
Chiar dacă 1927 a reprezentat anul inaugurării localului nou de şcoală, lucrările vor continua până spre anul 1933 şi chiar mai târziu, dar vor fi lucrări de completare sau împrejmuire şi consolidare. Finalizarea lucrărilor de completare şi modificare a intrării separate se încheie în octombrie 1934.
 
La ora actuală, şcoala numără mai multe săli de clasă, laboratoare, cabinete, un laborator de informatică (Sistem AEL), o sală de sport, teren de sport (fotbal / volei / baschet). De-a lungul anilor, menţinând tradiţia şcolii, elevii au participat la diferite concursuri şi olimpiade şcolare, unde au obţinut rezultate meritorii, chiar locuri fruntaşe la olimpiadele fazele pe judeţ şi pe ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii