Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET şi Electrocentrale Constanţa SA, lupte grele în instanţă. Cum sunt afectaţi constănţenii de aceste procese

ro

21 Jan, 2017 00:00 2890 Marime text
Un nou dosar în care apar ca părţi Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa şi Electrocentrale Constanţa a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa.
 
Pe data de 19.01.2017, pe rolul instanţelor constănţene a fost înregistrat dosarul nr. 1177/212/2017, Secţia Civilă, materia - civil, obiectul - ordonanţă preşedinţială, ridicarea măsurii popririi, stadiul procesual - fond. Partea reclamantă este Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, iar pârât - Electrocentrale Constanţa SA.
 
Contactat telefonic, directorul RADET Constanţa, Liviu Popa, a declarat că este vorba despre continuarea unor procese mai vechi între regia constănţeană şi Electrocentrale Constanţa SA. „Asta solicităm: ridicare poprire dispusă de Electrocentrale Constanţa SA. Electrocentrale Constanţa SA a obţinut în instanţă, pentru nişte penalităţi din 2008, poprirea conturilor RADET Constanţa. La rândul nostru, am obţinut în instanţă suspendarea popririi conturilor. Ulterior suspendării, se solicită de către noi, prin procesul deschis de RADET în instanţă, această acţiune. Deci s-a obţinut în instanţă suspendarea popririi, dar acum trebuie făcut şi acest demers pentru ridicarea măsurii de poprire.
 
În 2008, au fost înregistrate penalităţi pe relaţia contractuală. În 2016, Electrocentrale Constanţa SA le-a câştigat în instanţă şi a solicitat poprirea conturilor pentru recuperarea acelei sume. Ulterior, RADET Constanţa a obţinut, tot în 2016, suspendarea popririi. Şi acum este nevoie de această ordonanţă. Nu putem discuta pe sume, deoarece Electrocentrale Constanţa SA a înregistrat nişte sume, iar noi am înregistrat alte sume. Şi atunci doar instanţa poate decide, în urma unor expertize, care sunt aceste sume datorate“, a explicat directorul Liviu Popa.
 
Întrebat dacă procesele aflate în prezent pe rolul instanţelor îi afectează pe consumatorii constănţeni, Liviu Popa a menţionat că nu există probleme. „RADET Constanţa funcţionează. În perioadele dificile din punct de vedere meteorologic, regia a funcţionat la capacitate maximă şi a furnizat întreg necesarul de energie termică. Avem achitate, în avans, gazele până în a doua jumătate a lunii februarie. Nu au cum să fie probleme, dar fiecare parte îşi dispută, aşa cum prevăd reglementările, drepturile sale. Electrocentrale Constanţa SA solicită nişte penalităţi, pe care noi le-am contestat“, a mai spus Liviu Popa.
 
Reamintim că, şi pe data de 16 ianuarie 2017, un alt dosar în care parte reclamantă este RADET Constanţa a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa. Este vorba despre dosarul nr. 223/118/2017, Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - pretenţii, stadiul procesual - fond. Parte pârâtă în dosar este Electrocentrale Constanţa SA. „Sunt acţiuni în instanţă pe vechile datorii. Este vorba despre vechile litigii dintre RADET şi Electrocentrale Constanţa, înregistrate din momentul în care Electrocentrale Constanţa SA s-a desprins de Elcen Bucureşti. Vorbim despre penalităţile acumulate. Sunt acţiuni clasice pe care trebuie să le ducem la capăt, ca să putem continua activitatea noastră de bază. Nu putem discuta despre sume până când instanţa nu va soluţiona litigiile dintre noi“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul RADET Constanţa, Liviu Popa.
 
Citeşte şi:
 
RADET Constanţa, un nou dosar cu Electrocentrale Constanţa SA Liviu Popa - „Sunt acţiuni în instanţă pe vechile datorii“
 
Riscăm să rămânem fără căldură şi apă caldă în plină iarnă? S-a cerut insolvenţa RADET Constanţa. Ce spune Liviu Popa
 
Motivul neînţelegerii - creanţe de anul trecut RADET Constanţa, la judecată cu trei ministere şi cu Electrocentrale Titan
 
Divizarea ELCEN, atacată în instanţă Constanţa va prelua CET-ul doar dacă proiectul de divizare va fi corectat
 
Este oficial - a fost înfiinţată SC Electrocentrale Constanţa SA Radu Mazăre - drum liber pentru preluarea CET-ului şi ieftinirea gigacaloriei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii