Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru trei zile, capitala teatrului românesc Festivalul „Tanţa şi Costel“, pe scena Cercului Militar Medgidia

ro

26 Sep, 2014 00:00 3039 Marime text
Cea de-a treia ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „Tanţa şi Costel“ debutează, în această seară, la Medgidia. Evenimentul cultural este organizat de Primăria municipiului Medgidia împreună cu Garnizoana şi Cercul Militar Medgidia şi se va desfăşura până pe 28 septembrie. Ajuns la cea de-a treia ediție, festivalul le va oferi cetățenilor din Medgidia trei zile dedicate culturii şi artei teatrale.

După deschiderea oficială, care va avea loc la sediul Cercului Militar din Medgidia, de la ora 17.00, va începe festinul teatral cu piesa „Comedia măgarilor“ de Plaut, în interpretarea trupelor Thetis şi Ușa, ale Cercului Militar Medgidia şi Casei de Cultură „Ioan N. Roman“ (regia: Ion Crișu). Începând cu ora 18.30, este programat spectacolul „Triptic“, după A.P. Cehov, în interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Roman (regia: Radu Vătafu). De la ora 19.30, publicul este sunt invitat la spectacolul „Aproape vs. Proche“, de John Cariani, al trupei „Victoria Art“ din București (regia: Victoria Dicu).

Mâine, de la ora 17.00, este programat spectacolul „Almost, Maine“ de John Cariani, în interpretarea trupei Cercului Militar Iași, în regia lui Emil Gnatenco. De la ora 18.30, va urma spectacolul „Bani din cer“, de Ray Cooney, în regia Marinelei Brânză, al trupei Teatrului Popular din Mediaş. Începând cu ora 19.00, trupa Reduta din Brașov va juca „În căutarea sensului pierdut“, de Ion Băieșu, în regia lui Andrei Râlea.

În ultima seară a festivalului, duminică, de la ora 17.00, iubitorii de teatru vor putea urmări spectacolul „Steaua fără nume“ de Mihail Sebastian, susţinut de trupa „Traian Grozăvescu” din Lugoj, în regia Mariei Voronca. De la ora 18.30, va avea loc un spectacol coupé, „Îmbrobodiții“, după Teodor Mazilu și Valentin Silvestru, în interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Buzău, regia George Stoian. În încheiere, de la ora 19.40, va avea loc festivitatea de premiere a trupelor de teatru care au participat la cea de-a treia ediție a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel“.
„Festivalul este organizat de Primăria municipiului Medgidia și Garnizoana Medgidia, care îi invită pe toți iubitorii de teatru sau pe cei care vor să descopere acum farmecul artei teatrale în sala de spectacole a Cercului Militar Medgidia, loc ce va deveni un spațiu cultural românesc“, potrivit reprezentanţilor municipalităţii Medgidia. Intrarea va fi liberă în toate dintre cele trei seri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii