Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O adresă a Arhiepiscopiei Tomisului stârneşte vâlvă. Reacţia lui Vasile Bănescu de la Patriarhia Română

ro

24 Mar, 2017 15:58 3104 Marime text
O adresă a Arhiepiscopiei Tomisului către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în care se spune că profesorii de religie au obligaţia de a participa la „Marşul pentru Viaţă”, o acţiune pentru stoparea avorturilor, programată duminică, a provocat numeroase reacţii.
 
Inspectorul de Religie constănţean a postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa adresa prin care recomandă profesorilor să respecte cerinţele Bisericii. 

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a spus că Arhiepiscopia Tomisului a trimis adresa menționată către inspectorul școlar pentru religie, prof. Daniela Stan, „pe adresa personală de e-mail. Daniela Stan a direcționat-o către profesorii de religie tot de pe adresa personală. Menționăm că Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu a transmis nicio adresă cu privire la participarea obligatorie a profesorilor de religie la marșul pentru viață”, se arată într-un răspuns al ISJ Constanța pentru Digi24.ro.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, prof. Cristina Ivan, a confirmat, pentru ZIUA de Constanţa, că Daniela Stan a primit informaţia la care facem referire pe adresa personală de e-mail.

În acest context, am luat legătură cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
 

„Este un document care a emanat exclusiv din zona locală a Arhiepiscopiei Tomisului. Nu are nicun fel de legătură cu punctul de vedere oficial transmis de Patriarhia Română. Conţine câteva inexactităţi. În primul rând, preoţii, profesorii de religie nu pot fi obligaţi să participe la nicio manifestare. În al doilea rând, profesorii de religie sunt subordonaţi Inspectoratului Şcolar, nu sunt angajaţii bisericii. Tot acest context nu justifică convocarea nimănui. Evident, biserica, un susţinător al acestui marş, nu poate decât, cel mult, să-i invite pe membrii ei. Există o mare diferenţă între o invitaţie şi o somaţie.
 
Biserica Ortodoxă Română nu e organizator, ci doar un susţinător spiritual, moral. Sunt aşteptaţi oameni care doresc să le spriine pe mamele tinere ce ar fi tentate să facă un avort”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Vasile Bănescu.


Vom reveni cu informaţii.
 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii