Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Lucrul acesta trebuie să înceteze” Guvernul Tudose reînvie măsurile Guvernului Boc. Lia Olguța Vasilescu reia problema pensiei cumulate cu salariul

ro

06 Aug, 2017 05:24 16574 Marime text


Aseară Lia Olguța Vasilescu a reluat, la antena 3, o mai veche măsură a Guvernului Boc prin care cei ce se pensioneaza penionați să fie.

Ministrul Municii a spus că vârsta de pensionare nu va crește, iar pensiile aflate în plată nu vor fi micșorate.

Asigurările au venit într-un interviu acordat în exclusivitate la emisiunea ""Exces de putere".
 
Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care modifică modul de calcul al pensiilor speciale. Ordonanța se aplică începând cu 15 septembrie, așa că până atunci polițiștii militarii sau personalul din aviație care se încadrează pentru pensionare mai pot beneficia de avantajele oferite de legea aflată în vigoare acum.
 

Ministrul Muncii a afirmat că se gândeşte la măsuri pentru blocarea cumulului pensiei cu salariul, pe care îl consideră incorect, ceea ce înseamnă că Guvernul Tudose reia tezele aplicate la vremea lor de Guvernul Emil Boc.


Astfel, spune, ministrul, cei care s-au pensionat să se bucure de pensie, iar dacă îşi mai doresc un job să se reorienteze, eventual, către mediul privat.

"Lucrul acesta va trebui să se încheie: să cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru că, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poţi să te duci în privat, eventual. Cu siguranţă, vom lucra şi la această decizie", a declarat ministrul muncii.
Sursa foto: Facebook/LiaOlgutaVasilescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Simona I. 06 Aug, 2017 14:50 Sunt de acord.