Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu Caraivan, ex-partener cu Giurgiucanu din Dosarul Retrocedărilor Safra Mali SRL şi Carmina Steel SRL amenajează o plajă în Mamaia

ro

25 Apr, 2017 00:00 6177 Marime text
Pe data de 24 aprilie, Primăria Constanţa a emis Certificatul de urbanism nr. 10120, solicitat de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) pentru Safra Mali SRL şi Carmina Steel SRL. Actul emis de municipalitate presupune amenajarea unei plaje turistice - Mamaia - Sector VII, subsector 10. Investiţia este realizată de SC Safra Mali, în colaborare cu SC Carmina Steel SRL. Plaja este situată în zona hotelului Victoria, restaurant Azur. Valabilitatea certificatului de urbanism este de 24 de luni.
 
Safra Mali SRL a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 400 de lei, este compus din 40 de părţi sociale. Firma este controlată de Răzvan Nicolae Spanache, născut pe 5.04.1979, în Piteşti, Argeş. Tot el este şi administratorul societăţii, care se ocupă de comerţul cu amănuntul al echipamentului pentru telecomunicaţii în magazine specializate.
 
În anul 2008, printre asociaţii Safra Mali SRL se număra şi Octavian Caraivan, fost partener de afaceri cu Georgică Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor. În anul 2014, acţionarii societăţii Safra Mali SRL, Octavian Caraivan şi Răzvan Nicolae Spanache, au decis retragerea din societate a lui Octavian Caraivan, ca urmare a cesiunii la valoarea nominală a celor 20 de părţi sociale către Răzvan Nicolae Spanache.

Caraivan vs Borcea şi Giurgiucanu

Numele lui Octavian Caraivan este legat de cel al lui Cristian Borcea. Potrivit Monitorului Oficial 0277/2002, Octavian Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, al societăţii Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, Maria MăriuţaRodica Cristina Ghionea, George Giurgiucanu, SC Neptun-Olimp SA şi SC GG & Son Trading SRL. În anul 2014, Caraivan s-a retras din societatea Safra Mali SRL, în care fusese asociat alături de Răzvan Nicolae Spanache. În 2008, Georgică Giurgiucanu intra în societatea Pro-Verbe SRL, aducând aport în natură la capitalul social un teren de 11.354,85 mp, situat pe bulevardul Mamaia nr. 564, lot 2, număr cadastral 14986/2 (potrivit Monitorului Oficial 2580 din 2008).
 
Pământul fusese intabulat în Cartea Funciară 51848, conform înscrierii 7578/2006 eliberate în dosarul 7578 din 7 aprilie 2006. „Terenul ce se constituie aport în natură nu este grevat de sarcini, ipoteci sau privilegii, nu face obiectul niciunui litigiu, nu a trecut în proprietatea statului în baza vreunui act normativ“, se arăta în Monitorul Oficial care consfinţea cooptarea lui Giurgiucanu. Era menţionat, totodată, faptul că aportul în natură, adică terenul, are o valoare de 19.441.447,71 de lei, ceea ce l-a transformat pe cel numit de DNA „învinuit“ în proprietarul a 99,999% din Pro-Verbe SRL. Odată cu intrarea lui Giurgiucanu în societatea menţionată, administrator a fost numit Octavian Caraivan.

Carmina Steel SRL, în datele Registrului Comerţului 

Firma a fost înmatriculată în anul 2014 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Luntraşului. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Firma este deţinută de Iancu Sponte, născut pe 10.03.1969, în comuna Mihail Kogălniceanu, Tulcea, cu 45% din capitalul social, Carmen Sponte, născută pe 28.02.1992, în Constanţa, cu 10% din capitalul social, Mitică Sponte, născut pe 24.03.1965, în comuna Mihail Kogălniceanu, Tulcea, cu 45% din capitalul social. Administratorii societăţii, care desfăşoară alte activităţi recreative şi distractive, sunt Iancu Sponte şi Mitică Sponte.
 
„Avem deja un bar pe plajă. Acum am solicitat certificatul de urbanism pentru amenajarea unei ciuperci sub care vom amenaja duşuri, spaţii de depozitare, cabine de schimb“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Mitică Sponte, administratorul societăţii Carmina Steel SRL.
 
Citeşte şi: 
 
Safra Mali SRL, fostă firmă a lui Caraivan, ex-partener de afaceri cu Giurgiucanu din Dosarul Retrocedărilor, amenajează o plajă
 
Octavian Caraivan s-a retras din societatea Safra Mali SRL
 
Cu acordul municipalităţii
Fostul partener al lui Giurgiucanu, din Dosarul Retrocedărilor, adaugă un etaj blocului de pe strada Iosif Ivanovici (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii