Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam. Se împlinesc doi ani de la moartea pompierului-erou Daniel Marius Fripis. Se afla în misiune. Cum s-a întâmplat nenorocirea

ro

29 Aug, 2017 07:15 2690 Marime text
Astăzi se împlinesc doi ani de când a plecat dintre noi plutonierul de pompieri Daniel Fripis din cadrul ISU Dobrogea-Constanța.

În dimineața respectivă nimic nu prevedea nenoricirea.

Chiar parcă era prea multă liniște.

Numai că a sunat telefonul iar ceea ce părea o misiiune obișnuită s-a transformat într-o nenorocire.

Ora 11.26. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL.

La locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, încadrată cu şase pompieri. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni grave la nivelul feţei.

În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei a constatat că subofiţerul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.

Plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, a pierdut lupta cu viaţa, la datorie.
 
Comunicatul de atunci al ISU Dobrogea
 
„Sâmbătă, 29 august 2015, a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani plutonier adjutant FRIPIS DANIEL MARIUS.
Născut la data de 09 mai 1973 în Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă.
Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent.
La data de 01 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant.
Ca și comandant de echipaj și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.
Puterea de muncă, pregătirea profesională şi nu în ultimul rând diplomaţia sa au contribuit la mersul bunul mers al intervenţiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier.
Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant  Fripis Daniel Marius  şi adresăm familiei îndurerate, sincere condoleanţe”.

Ulterior, Fripis a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent și i s-a decernat titlul de Cetățean de onoare al Constanței, iar detașamentul din care a făcut parte îi poartă acum numele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii