Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Foști comisari europeni, inclusiv Dacian Cioloș, primesc indemnizații de tranziție

ro

03 Nov, 2016 11:35 2167 Marime text
Deși nu mai sunt în funcție de doi ani, 16 foști comisari europeni, printre care și premierul român Dacian Cioloș, încă primesc indemnizații de cel puțin 8.333 de euro, scrie cotidianul german Die Zeit, citat de Politico.
 
Foștii comisari din executivul european condus până în 2014 de Jose Manuel Barroso primesc aceste indemnizații pentru a nu se alătura unor mari companii imediat după ce părăsesc funcțiile de la Bruxelles. Cu toate acestea, scrie cotidianul german, mulți dintre foștii comisari care primesc indemnizațiile de tranziție sunt deja în poziții de conducere în mari companii, lucrează în firme de lobby sau sunt înalți demnitari.
 
Pe lista celor care lucrează deja, deși primesc indemnizația de tranziție, se află Karel De Gucht, fostul comisar pentru comerț, care a devenit între timp membru al consiliului de administrație al Arcelor Mittal și al companiei de telecomunicații Proximus, Connie Hedegaard, fostul comisar pentru combaterea schimbărilor climatice, care a devenit membru în consiliul de administrație al grupului Danfoss, și Dacian Coloș, fost comisar pentru agricultură, în prezent premierul României.
 
Conform legislației care datează din 1967, indemnizațiile sunt acordate timp de trei ani. Anul acesta, perioada de tranziție a fost redusă la doi ani, însă modificarea nu se aplică retroactiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii