Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credit sindicalizat de 360 de milioane de dolari, semnat de KMG International cu patru bănci

ro

25 Apr, 2015 00:00 2593 Marime text
KMG International NV (fostul Grup Rompetrol NV) a încheiat o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 360.000.000 de dolari, cu o maturitate de trei ani, contractată de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank SA şi UniCredit Ţiriac Bank SA.
 
Facilitatea, garantată de KMG International, va fi utilizată de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading şi KMG Rompetrol pentru refinanţarea unor credite existente şi pentru acoperirea nevoilor generale de finanţare. Această facilitate cuprinde două tranşe, o facilitate de credit revolving şi o tranşă ce poate fi utilizată sub forma unor facilităţi auxiliare. „Acest parteneriat reprezintă un important pas pentru KMG International în asigurarea liniilor de finanţare şi a capitalului de lucru necesar activităţilor şi operaţiunilor Rompetrol. În acelaşi timp, este un semn de încredere din partea instituţiilor bancare, atât prin valoarea acordată, cât şi prin complexitatea facilităţii de finanţare, ce include multiple posibilităţi de utilizare în acord cu nevoile variate ale Grupului“, a declarat Mariana Durleşteanu, directorul financiar al Grupului KMG International. Cei patru aranjori principali mandataţi să pună la dispoziţie facilitatea în cote egale sunt Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank SA şi UniCredit Ţiriac Bank SA. Banca Comercială Română a acţionat în calitate de Coordonator al facilităţii şi de Agent de Documentaţie, UniCredit Bank AG - Sucursala Londra îndeplineşte rolul de Agent de Facilitate, iar UniCredit Ţiriac Bank SA, de Bancă Emitentă, Agent de Garanţii şi Agent de Plăţi. Allen&Overy LLP împreună cu asociaţii săi din România, Radu Tărăcila Pădurari Retevoescu SCA, au acţionat în calitate de avocaţi pentru sindicatul de bănci, iar Eversheds London a acţionat în calitate de avocat pentru companiile membre Grupului KMG International.

Despre KMG International NV

KMG International NV (S&P B-/stabil, Fitch B+/stabil), deţinută 100% de compania de stat JSC NC KazMunayGas (Fitch BBB+/stabil, Moody’s Baa3/stable, S&P BB+/negativ), este o companie petrolieră integrată pe verticală, cu sediul central în Amsterdam, cu activitate în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor bazate în România, Franţa, Spania şi Europa de Sud-Est. Operaţiunile KMGI sunt în primul rând legate de rafinare, retail şi marketing, cu activităţi secundare în asigurarea de servicii adiacente industriei petroliere, precum drilling, EPMC şi transport. Grupul a înregistrat, în 2014, o cifră netă de afaceri de aproximativ 11,4 miliarde de dolari şi un rezultat operaţional (EBITDA) de 140 de milioane de dolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii