Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean dă startul pregătirilor pentru Simpozionul „Constantin Brâncuşi -2016“. 3.000 de lei se duc doar pe diplome şi medalii

ro

09 May, 2016 00:00 2229 Marime text


Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a cerut suplimentarea bugetului de venituri şi cheltuieli cu suma de 24.500 de lei (din subvenţie bugetară) în vederea organizării Simpozionului Ex Libris „Constantin Brâncuşi -2016“. Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de miercuri se află un proiect de hotărâre în acest sens, prin care se va aloca o sumă în vederea organizării evenimentului la Constanţa.
 
Este vorba despre o manifestare culturală organizată cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor. Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa desfăşoară, pe lângă activităţile de bază, diferite manifestări, evenimente cultural-ştiinţifice, parteneriate în vederea realizării unor acţiuni de interes istoric, ştiinţific şi academic, la care sunt invitaţi specialişti din ţară şi de peste hotare.
 
Pentru Simpozionul Ex Libris „Constantin Brâncuşi - 2016“ a fost încheiat Protocolul de parteneriat nr. 889/12.04.2016 cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, al cărui obiect îl reprezintă acordarea sprijinului reciproc în organizarea evenimentului. 
 
La simpozion vor participa masteranzi de la Facultatea de Arte a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi de la alte universităţi de artă din ţară, precum şi personalităţi din domeniul artelor vizuale.
 
Bugetul necesar pentru desfăşurarea evenimentului este în valoare de 24.500 de lei, fiind structurat astfel: 
  • Workshop şi conferinţă - 4.000 de lei;
  • Editarea şi tipărirea catalogului expoziţional în vederea promovării evenimentului (1.000 de bucăţi) - 8.500 de lei;
  • Achiziţionarea de hârtie de gravură - 3.000 de lei;
  • Concurs Ex Libris pentru masteranzi, cu premii in valoare de 6.000 de lei;
  • Diplome de onoare şi medalii pentru participanţi, în valoare de 3.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii