Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune ministrul Adrian Țuțuianu despre industria naţională de apărare. Cum va fi modificată legislația

ro

23 Jul, 2017 04:56 6166 Marime text
Trebuie să avem o industrie de apărare puternică, în interesul securității naționale și voi propune modificarea legislației astfel încât industria națională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Târgoviște, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

 

"Voi modifica împreună cu Ministerul Economiei legislația în așa fel încât industria națională de apărare să aibă prioritate, fără a încălca regulile europene privind transparența achizițiilor. Am avut și cu Consiliul Concurenței o discuție pe acest subiect, pentru că nu vreau să avem apoi proceduri de infringement pe subiecte de tipul ăsta", a spus Adrian Țuțuianu, citat de Agerpres.


Ministrul a subliniat că, în interesul securității naționale, trebuie să avem o industrie de apărare puternică.

''În interesul securității naționale, trebuie să avem o industrie de apărare puternică, de stat și privată, nu facem niciun fel de diferență între capitalul social. Este de dorit ca armata să aibă cât mai multe soluții de dotare și înzestrare din producția națională, pentru că în caz de conflict e greu să te duci să ceri la altul peste mări și țări sau să te duci, de exemplu, să iei pulbere pentru muniție din Serbia (...). Și atunci trebuie să ai propria fabrică de pulberi în România. Ea a existat, din păcate a fost închisă din cauza deciziilor manageriale proaste luate în ăștia 25 de ani'', a mai spus Țuțuianu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii