Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada Italiei vinde şase imobile. Unul dintre ele este fostul sediu al Casei de Cultură a Tineretului Constanţa (document+galerie foto)

ro

12 Apr, 2017 00:00 4894 Marime text
Ambasada Italiei la Bucureşti anunţă organizarea unor licitaţii pentru valorificarea unor imobile aflate în proprietatea statului italian şi situate în România. Cel mai valoros dintre ele este parcul deţinut în Bucureşti, cu o suprafaţă de circa 3.000 mp, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 5.525.700 de euro.
 
Imobilele scoase la vânzare sunt situate în: Târgovişte, Calea Domnească nr. 165; Galaţi, strada Gării nr. 38; Brăila, strada R.S. Campiniu nr. 35; Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 42; Bucureşti, Calea Victoriei nr. 184-18S şi strada Luigi Cazzavillan nr. 26-28. Preţul de pornire a licitaţiei este stabilit pentru fiecare lot în parte, astfel: Lot 1 Târgovişte - 45.841 de euro, Lot 2 Galaţi - 91.617 euro, Lot 3 Brăila - 86.446 de euro, Lot 4 Constanţa - preţ 505.222 de euro, Lot 5 Bucureşti - preţ 5.525.700 de euro, Lot 6 Bucureşti - 1.744.600 de euro.
 
Toate cheltuielile aferente redactării şi autentificării contractului de vânzare-cumpărare cad în sarcina cumpărătorului. Acţiunea de transfer al dreptului de proprietate se face prin act de vânzare, cu respectarea legislaţiei italiene, dar şi a legislaţiei române, privind publicitatea şi opozabilitatea actelor juridice. Ambasada Italiei îşi rezervă dreptul de a efectua vânzarea chiar şi în cazul în care va exista o singură ofertă, considerată valabilă, conformă şi adecvată, precum şi dreptul de a anula, a suspenda sau a revoca procedura de licitaţie în orice etapă, conform legislaţiei în vigoare. Modalitatea de desfăşurare a licitaţiei, precum şi regulile de participare sunt prevăzute în prezentul anunţ şi în anexe, documente pe care participanţii sunt obligaţi să le cunoască înainte de prezentarea ofertei.
 
Imobilul situat în municipiul Constanţa are număr cadastral 5462, suprafaţa terenului este de 577 mp, iar suprafaţă construită, de 416 mp. Starea imobilului este în degradare avansată.
 
Pentru a participa la licitaţie, cei interesaţi vor trebui să transmită oferta economică, împreună cu documentaţia prevăzută, la Biroul Administrativ al Ambasadei Italiei la Bucureşti, nu mai târziu de 15 mai 2017, ora 12.00. Ofertele se pot depune personal la Biroul Administrativ al Ambasadei Italiei la Bucureşti de luni până vineri, între orele 9.00 şi 13.00 (dovada primirii documentelor se va face prin eliberarea unei chitanţe), sau pot fi transmise prin scrisoare recomandată, pe răspunderea exclusivă a ofertantului, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Se vor lua în considerare ora şi data de recepţie de pe ştampila Ambasadei Italiei.
 

A fost sediul Consulatului Italiei la Constanţa 

Casa D’Italia este clădirea în care, la Constanţa, în perioade diferite, a funcţionat Consulatul Italiei, iar înainte de 1989, Casa de Cultură a Tineretului.

În prezent însă, este totul închis, baricadat. E drept, clădirea arată ca şi când ar fi abandonată. Ceea ce nu e tocmai departe de adevăr. După Revoluţia din decembrie 1989, imobilul a funcţionat din nou ca sediu al Consulatului Italiei. Clădirea a fost renovată în 1994 şi, ulterior, în 2004. Aici a locuit un consul al Italiei cu familia sa. La parter se organizau cursuri de limba italiană. La un moment dat, aici a existat şi o mică bibliotecă italiană. Cu timpul însă, imobilul a început să se degradeze.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul publicat de Ambasada Italiei la Bucreşti.
 
Citeşte şi:
 
A fost sediul Consulatului Italiei începând cu 1924 Clădire a statului italian, focar de infecţie în centrul Constanţei (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii