Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse organizata in sapte orase

ro

15 May, 2010 20:02 1547 Marime text

Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) organizează, duminică, Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, în şapte oraşe din ţară - Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Iaşi, Piatra Neamţ şi Timişoara. Voluntarii ARAS militează, în acelaşi timp, pentru acordarea tratamentului antiretroviral pentru pacienţii infectaţi cu HIV/SIDA, după întreruperea de acum două luni, care le poate compromite ireversibil starea de sănătate.

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume, iar ARAS o marchează de la fondarea sa, în 1992. În a treia duminică a lunii mai, în fiecare an, mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit în urma SIDA. În ţara noastră, ritualul aprinderii lumânărilor reprezintă un omagiu colectiv adus românilor care au murit din cauza SIDA, şi transmiterea unui mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA, dar şi lansarea unui îndemn la prevenire şi solidaritate către ceilalţi semeni ai lor.

Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului.

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii