Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vameşii şi poliţiştii arestaţi preventiv, extrem de costisitori. Vezi cât costă întreţinerea lor

ro

16 Feb, 2011 14:14 924 Marime text

Poliţiştii de frontieră şi vameşii acuzaţi de corupţie şi arestaţi preventiv sunt extrem de costisitori. Într-o lună, o singură persoană aflată în arest consumă peste 1.700 de lei.

Vameşii şi poliţiştii de frontieră arestaţi în vămile Siret, Stamora Moraviţa şi Naidaş au umplut aresturile din Capitală. În prima serie au fost 59, pentru ca apoi să li se alăture încă 91. În total 150. Numai pentru hrană, statul dă peste 250.000 de lei.

Cum însă cei 150 de arestaţi îşi petrec zilele de arest preventiv fie la Cercetări Penale, fie în aresturile secţiilor de poliţie din Capitală, fie la Închisoarea Rahova, ei trebuie mutaţi. Ca să ajungă la Tribunal, ei sunt preluaţi de mai multe dube, cu maximum 15 locuri. Cel puţin 10 maşini circulă aproximativ 20 de kilometri prin Bucureşti.

Şi aducerea vameşilor şi poliţiştilor de fronieră lor în Capitală a fost costisitoare. Poliţiştii şi vameşii reţinuţi au fost transportaţi cu patru elicoptere. Asta în condiţiile în care, numai o oră de închiriat costă cel puţin 1.000 de euro. Elicopterele au aterizat cu o zi înainte de ziua descinderilor, şi a plecat în după-amiaza următoare. Astfel, din bugetul statului s-au mai dus câteva zeci de mii de euro.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii