Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea o da in judecata pe Olguta Vasilescu

ro

12 Mar, 2010 20:56 1147 Marime text

Revoltată că senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu i-a legat numele de afacerile şi de arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, astăzi, că a depus o cerere de chemare în judecată a parlamentarului social-democrat, căreia îi impută acuzaţiile extrem de grave formulate la adresa sa în presă, şi îi cere daune morale de 100.000 de lei.

Elena Udrea arată că a cerut instanţei "să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus.

"Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată, am cerut instanţei să o oblige pe pârâta la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire", mai precizează Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului aminteşte că, într-o serie de emisiuni televizate, "pârâta Olguţa Vasilescu a făcut o serie de afirmaţii mincinoase şi denigratoare" cu privire la o presupusă legătură a sa cu arestarea primarului Craiovei, declaraţii grave preluate de multe mijloace de informare - atât scrise, cât şi audio-vizuale.

Suma ar urma să fie donată unei fundaţii care va milita pentru independenţa editorială a jurnaliştilor în raport cu patronii trusturilor de presă şi pentru profesionalism în mass-media din România.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii