Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea MDRT plăteşte din rectificare datoriile lui Tăriceanu şi ale CJ conduse de PSD şi PNL

ro

18 Nov, 2011 16:42 756 Marime text

Ministrul Dezvoltării şi Turismului,Elena Udrea,le răspunde celor care s-au arătat nemulţumiţi că ministerul ei a primit bani la rectificare precizând că aceste sume vor acoperi datoriile făcute în ultimii 2 ani de mandat ai Guvernului Tăriceanu pentru Consiliile Judeţene predominant ale PSD şi PNL.

"I-am auzit pe câţiva membri ai opoziţiei criticând faptul că MDRT ar fi primit mai mulţi bani la rectificarea bugetară - pentru prima dată de când sunt eu ministru. Ce uită însă să spună aceşti nou deveniţi analişti politico-economici e faptul că suma de 430 de milioane de lei alocată în plus MDRT nu acoperă nici măcar jumătate din plăţile pe care trebuie să le facem în contul firmelor care au lucrat pe datorie. Se vorbeşte mult despre eliminarea arieratelor, iar atunci când chiar se faceapar criticile. Când ai 610 milioane de lei de plată (facturi restante) numai către firmele care au lucrat la asfaltarea drumurilor judeţene şi locale, la reţelele de apă şi canalizare în mediul rural, la construirea de locuinţe pentru tineri prin ANL ori locuinţe sociale, o asemenea sumă câştigată din rectificarea bugetară este mică", scrie Udrea pe blog.

"Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu a primit nici măcar jumătate din suma necesară pentru a plăti toate lucrările de investiţii angajate în ultimii 4-5 ani. În ultimii doi ani de mandat ai Guvernului Tăriceanu s-au deschis lucrări de miliarde de euro, fără însă ca vreun decident să se gândească de unde se vor găsi sursele de finanţare. Plătim datoriile lui Tăriceanu şi a Consiliilor Judeţene (predominant ale PSD şi PNL) - pentru că acestora li s-au aprobat în 2007 şi 2008 lucrări de investiţii, nu celor de la PDL. Mai mult, majoritatea investiţiilor se derulează prin CJ-uri, unde PSD şi PNL au şi în acest moment majoritatea preşedinţilor", le transmite ea celor de la USL.

Cu toate acestea, Udrea spune că plata arieratelor de cătreministere, inclusiv al său, va avea un efect puternic pozitiv imediat asupra economiei. "Se vor păstra şi crea noi locuri de muncă, se va stopa falimentul a zeci de firme de construcţii şi, în cele din urmă, banii se vor întoarce la buget prin taxe şi impozite. Dacă la asta adaugăm şi faptul că plăţile făcute sunt în contul unor lucrări de maximă utilitate şi urgenţă, avem o imagine mai clară că plata unei părţi a arieratelor MDRT era absolut necesară. Aceşti bani se constituie într-un adevărat balon de oxigen pentru domeniul construcţiilor din România, care este unul dintre principalele motoare ale creşterii economice", conchide ministrul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii