Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toti cei 110 absolventi ai Liceului „Callatis“ sunt in prezent studenti

ro

04 Oct, 2011 16:15 1026 Marime text
Liceul Teoretic Callatis rămâne una dintre instituțiile de învățământ de elită din județ și chiar din țară. Dovadă sunt rezultatele foarte bune obținute la examenul de bacalaureat din acest an. Astfel, dintre elevii care au avut de trecut acest hop, o singură adolescentă nu a reușit să ia diploma în niciuna dintre sesiuni.

Aflată la conducerea liceului din 2009, dar predând aici în calitate de dascăl din 1998, prof. Livia Costache ne-a declarat că motivele pentru care instituția se menține în top sunt date de implicarea în foarte multe proiecte cu caracter cultural-educativ, cât și de dotările de care se bucură cei care studiază la Callatis.

Așa se face că ulterior derulării examenului de bacalaureat, absolvenții sunt, în proporție de peste 99%, studenți, din 110 absolvenți, trei luând admiterea la facultate cu nota 10. Este vorba despre Ioana Olărașu, singura elevă din județ care a luat bacalaureatul cu nota 10, a intrat, după ce a susținut examenul de admitere, cu nota maximă la Facultatea de Psihologie. De altfel, Ioana participa, anual, la olimpiadele de Psihologie, unde a obținut o mențiune pe țară. Alți doi elevi au intrat la Politehnică tot cu nota 10, alti 7 absolvenți fiind admiși la Medicină, iar alții la Facultatea de Farmacie, Arhitectură, Drept, Informatică etc. "Atât eu, cât și celelalte cadre didactice suntem onorate de aceste rezultate, rodul muncii noastre, al părinților și elevilor fiind răsplătit. Pentru elevii ce vor susține anul viitor examenul de bacalaureat nu pot decât să-i sfătuiesc să învețe foarte mult, altfel vor rămâne fără diplome. Anul viitor, în toate sălile de clasă, vor fi montate camere video, astfel că nu vor avea nicio șansă să copieze din cărți ori de la colegi. Elevii trebuie să conștientizeze faptul că doar învățând vor obține rezultate", a declarat directoarea Liceului Callatis, prof. Livia Costache.

La liceu se predau și lecții de japoneză

În această perioadă, liceul este solicitat pentru evaluare externă pe care nu va trebui să o achite, așa cum se obișnuește. Doar cinci licee din județ au această oportunitate, fiind vorba despre proiectul " Dezvoltarea culturii calității și furnizarea unei educații de calitate în sistemul de învățământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referință ID 55330", finanțat de Fondul Social European. În urma acestei evaluări, Liceul Callatis va putea participa la elaborarea unui ghid de bune practici.

Liceul Callatis are cinci clase a IX-a, respectiv două clase I. Aici există 10 profesori ce au calitatea de formatori naționali, ce au ca misiunea pregătirea de noi dascăli.

Inedit este faptul că un număr de 25 de elevi studiază limba japoneză, aceștia fiind pregătiți de prof. Cristiana Ciocănel. De asemenea, există cursuri de teatru, chitară, un ansamblu coral, ansamblu folcloric și echipe de volei, fotbal și rugby. Pentru elevii ce vor susține examenul de bacalaureat anul viitor există un curs de lectură, paralel făcându-se, opțional, ore de pregătire pentru cei care doresc să treacă cu bine competiția. "Toate cadrele didactice sunt calificate, avem 46 titulari, dintre care 38 cu gradul I și 7 suplinitori calificați. Baza materială este formată din 24 săli de clasă, 7 laboratoare, fiecare sală având calculator și video proiector", a explicat directoarea liceului.

Sursa: Editiadesud.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii