Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii basarabeni organizeaza la Constanta jubileul consacrat Unirii Basarabiei si Bucovinei cu Tara Mama

ro

24 Mar, 2010 12:40 1799 Marime text

harta_basa12.jpgProiectul studenţilor basarabeni are drept scop promovarea şi alimentarea identităţii naţionale în rândul românilor de pretutindeni prin valorile culturale, dar şi informarea corectă a publicului din România asupra particularităţilor cultural ale comunităţilor româneşti din Basarabia şi Bucovina.

În acest scop vor avea scop, între 25 şi 27 martie vor avea loc o serie de manifestări specifice. Astfel, Universitatea "Ovidius" va găzdui întrunirea istoricilor, din instituţie, la sala 114 (Campus). Se vor discuta problemele etnicilor români veniţi la studii în România şi se vor stabili modalităţi de a rezolvare.
La finalul festivităţii va fi prezentat un spectacol de către studenţii Facultăţii de Artă de la Universiatea "Ovidius„ la Palatul Copiilor.
Momentul important din palmaresul Festivalului, va fi prezentarea noilor apariţii editoriale din Republica Moldova şi România.

Iată în continuare programul complet al manifestărilor:

25 martie
10:00 - 13:00 Deschiderea oficiala care v-a avea loc în Sala mare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa:
Discursurile invitaţilor
Prezentarea istorica a evenimentului
Moment artistic prezentat de elevii Liceului ,,Remus Opreanu" din Constanţa
14.00 Vizitarea Muzeului Național de Istorie și Arheologie
18:00 - 19:00 Vizitarea Portului Tomis sau (program liber)


26 martie
10:00 - 11:30 Workshop cu tematica : Drepturile Civile în R. Moldova. Consideraţii actuale. (Sala 114 Campusul Universităţii "Ovidius" )
11.45- 12: 45 Lansare de carte a istoricului Ion Varta
15:00 Spectacol teatral prezentat de studenţii Facultăţii de Arte,
Universitatea "Ovidius"
20:00 - Festivitatea de Închidere - (Seara Românească)

27 martie
10.00 - 11. 00 Lansarea proiectului ,, Trimite o carte peste Prut' în incinta Prefecturii judeţului Constanţa.

Vom reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 31 Mar, 2010 01:59 Problema principala a unui neam nu este pozitia politico-geografica,istoria,conducerea ci propriu zis mintea acelui popor...atunci cind nu exista patriotism,demnitate,solidaritate nu vin nici schimbarile,pentru ca cele mai mari si schimbari au loc prin prisma mentalitatii.Sa stii ca nu toti Moldovenii vor doar cetatenii(cu toate ca nu neg si acest fapt),majoritatea doritorilor deja fiind in posesia lor.Daca sa vorbim economic,Romania nu are de suferit,p/u ca nu mai este posibila unirea cu Romania,ci unirea cu Statele Europene,din care face parte si Romania,iar de 100milioane ce au fost donate Moldovei,stai tu linistit,e o nimica toata pentru in comparatie cu bugetul Romaniei de 260miliarde..
  • MKB 24 Mar, 2010 20:27 Nu ne interesesaza Basarabia. Nimic bun nu poate rezulta prin unirea lor cu Romania. Avem prea multe pe cap ca sa ne mai batem si cuie in talpa cu Basarabia. La urma urmei interesul este doar de partea lor. Toti care vor cetatenie ramana nu urmaresc decat sa isi ia pasaportul international si apoi sa uite de Romania. Roania s-a imprumutat la FNI iar dupa ce ca trebuie sa platim acel imprumut cu varf indesat le mai dam si lor 100 de mil. de euro nerambursabili. Bani pe care trebuie sa ii suportam noi romanii din buzunarele noastre.