Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj intern PDL USL ar câştiga alegerile cu 57%

ro

04 May, 2011 13:46 1546 Marime text
csop1.jpgUSL ar avea cele mai mari sanse sa castige alegerile parlamentare conform unei anchete sociologice interne realizate de CSOP la comanda PD-L si care a intrat in posesia Ziare.com.

Sondajul de opinie de uz intern al PD-L mai arata ca Theodor Stolojan (21%) si Vasile Blaga (20%) sunt primii in ierarhia capitolului "incredere comunicatori PD-L la capitolul chestiuni politice".

La capitolul "incredere in comunicatori alte partide chestiuni politice ", Crin Antonescu se bucura de increderea a 49% dintre subiecti, Victor Ponta de 35%, Ion Iliescu de 28%, iar Mircea Geoana de 24%.

Asadar, potrivit sondajului de opinie de uz intern al PD-L, obtinut de Ziare.com, 57% dintre romanii care vor sa voteze prefera USL, 20% PD-L, iar 8% Partidul Poporului, formatiune politica a carui inregistrare a fost deocamdata respinsa printr-o decizie irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti. Acelasi sondaj mai arata ca PRM ar reintra in Parlament, fiind preferat de 6% dintre alegatori, acelasi procent obtinandu-l si UDMR.

PD-L are cei mai corupti oameni

In perceptia publica, potrivit CSOP, PD-L are cei mai corupti oameni, 38% dintre cei intrevievati fiind de aceasta parere, in vreme ce acelasi PD-L (17%) este considerat ca fiind cel mai preocupat in domeniul luptei impotriva coruptiei.

24% dintre subiectii sondajului de opinie considera ca cei mai competenti oameni sunt la PSD, in vreme ce 26% cred ca nici un partid nu are membri capabili de performante. Relatii bune cu presa in general (19%) cu televiziunile (19%) are PSD, acealasi partid avand si cea mai buna comunicate cu oamenii (20%). 25% dintre intervievati cred ca PSD este partidul care este cel mai preocupat de nevoile oamenilor.

PD-L si Guvernul Boc nu se pot lauda cu vreo realizare

Ancheta CSOP releva faptul ca in perceptia populatiei PD-L si Guvernul Boc au avut o activitate plina de insuccese. La capitolul lupta impotriva coruptiei, 23% dintre intervievati apreciaza pozitiv activitatea PD-L, in vreme ce 71% nu este de acord ca partidul de guvernamant a inregistrat succese in acest domeniu. In aceasta privinta, 6% din populatie crede ca Guvernul Boc a luat masuri anticoruptie.

81% dintre romani cred ca PD-L a dat chix cu privire la masurile pentru scoaterea Romaniei din criza, in vreme ce 2% considera ca Guvernul Boc a fost eficient in aceasta privinta. Reformele din sistemele de sanatatea si pensii sunt considerate de 84% dintre intervievati ca fiind esecuri ale principalului partid aflat in coalitia de la guvernare.

73% din romani cred ca PD-L nu a facut nimic in privinta agriculturii, un procent de 72% are aceeasi opinie cu privire la aplicarea legilor si la infaptuirea actului de justitie. 83% din cei intrevievati considera ca PD-L nu a facut nimic pentru crearea de locuri de munca sau in lupta impotriva birocratiei (75%) sau referitor la impozitare (82%).

csop3.jpg

De remarcat este faptul ca 53% din subiectii sondajului cred ca Guvernul Boc nu se poate lauda cu nici o realizare.

csop4.jpgSursa: http://www.revista22.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii