Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatele nu participa la sedinta CES privind acordul cu FMI

ro

12 May, 2010 19:59 956 Marime text

Liderii confederaţiilor sindicale au decis astăzi să nu participe la şedinţa Consiliului Economic şi Social programată pentru vineri. Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anuntat că vineri a fost convocat CES pentru a reanaliza memorandumul dintre Guvern şi FMI şi propune modificări la acest document.

"Refuzăm să participăm vineri la CES, pentru că nu am primit încă memorandumul. Am făcut o adresă CES prin care ceream amânare şedinţei de vineri şi pentru că vom avea nevoie de timp ca să analizăm datele din document. Dacă nu vin până luni, nici atunci nu vom participa la CES", a declarat Bogdan Hossu.

Oficialul spune că sindicatele vor ca reducerile de salarii şi pensii să fie rezolvate sub o altă formă. "La ora actuală, Guvernul vrea să transfere cheltuielile crizei economice spre categoriile defavorizate şi să îi scutească pe guvernanţi. Este o lipsă de responsabilitate. Dacă nu se doresc alte măsuri de redresare economica, atunci vom ieşi în stradă şi cerem căderea Guvernului", a completat Bogdan Hossu.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii